Opskrifter

Sprødt knækbrød

Torsdag, 19. november 2015af AOP
Har du prøvet at lave hjemmelavet knækbrød? Ellers er det på tide - her får du opskriften på lækkert, sprødt knækbrød. Perfekt som snack!

(Ca. 8 stk.)

Det skal du bruge til sprøde knækbrød

2½ dl koldt letmælk
1 spsk. honning
1 spsk. smeltet smør
10 g gær
½ tsk. salt
60 g finmalet, grov hvedemel
250-300 g hvedemel

Prøv også: Knækbrød med lakrids

Sådan laver du sprøde knækbrød

Rør gæren ud i mælken, rør honning, smør og salt i.
Rør det grove mel i og hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er smidig.
Dæk skålen med plast og lad den stå køligt i ca. 30 min.
Del dejen i 8 store stk. Drys lidt mel på dem og rul dem ud til tynde kager.
Læg dem på plade med bagepapir og prik dem med en gaffel.
Bag dem midt i ovnen ved 225º i ca. 5-7 min., til de begynder at få farve i kanten.
Lad dem køle helt af, inden de gemmes i en lufttæt dåse.

Prøv også: Hjemmelavet smørreost til dit knækbrød