Opskrifter

Viftebrød

Fredag, 4. april 2014af Redaktionen
Sjovt og anderledes brød med en dejlig smag af kanel og tranebær. Servér brødet til en kop te eller kaffe.

Ingredienser til viftebrød

(6 stk.)

50 g smør
2 dl mælk
15 g gær
1 æg
1 spsk. honning
1 knivspids salt
450 g hvedemel
25 g smør til pensling
35 g tranebær
1 spsk. kanel
Mælk til pensling

Fremgangsmåde til viftebrød

Smelt smørret, bland det med den kolde mælk og rør gæren ud deri. Tilsæt æg, salt og honning og ælt melet i. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Rul dejen ud i en firkant i ½ cm's tykkelse. Smelt smørret og pensl dejen med det. Skær dejen i 4 cm brede strimler, drys med kanel og tranebær og læg strimlerne oven på hinanden. Skær dejstrimlen i firkanter og stil dem på højkant i små, firkantede kageforme. Pensl brødene med mælk og bag dem ved 200° i 20 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Mormors krydderkage
Roulade med karamelsauce

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.