Opskrifter

3 hverdagsretter med grønt

Fredag, 23. april 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Her får du opskrifterne på lette og sunde hverdagsretter til hele familien. Velbekomme.
hverdagsretter med grønt

Tigerrejer i wok

(2 personer)

  • 175 g rå tigerrejer
  • (optøet fra frost)
  • 1 lille gul peberfrugt
  • 200 g pak choy
  • 150 g sukkerærter
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk basilikum (gerne thaibasilikum)
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. karrypasta
  • 160 ml kokosmælk
  • ½ dl fiskebouillon (eller grøntsags-bouillon)
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 limefrugt

Tilbehør:

  • Kogte ris

Prøv også: 3 hverdagsretter med tomat

Fremgangsmåde:

Pil rejerne, men lad evt. halespidsen sidde på. Fjern den sorte streng i ryggen. Dup rejerne tørre. Skær peberfrugten i strimler. Skær enderne af pak choyen, og skær den derefter i strimler på langs. Skær sukkerærterne i halve. Hak ingefær, hvidløg, koriander og basilikum fint.

Varm en wok godt op. Steg rejerne i lidt af olien, til de skifter farve, ca. 3 minutter. Tag dem op. Hæld lidt mere olie i wokken, og lynsteg peberfrugt, pak choy og sukkerærter i 2 minutter. Tag det op af wokken. Tilsæt lidt mere olie, og steg karrypasta, ingefær og hvidløg i ½ minut. Hæld kokosmælk og bouillon ved, og varm det op.

Kom rejer og grøntsager i wokken, og varm hurtigt retten igennem. Smag til med fiskesauce og limesaft, og anret med hakkede krydderurter. Servér evt. med ris, evt. kogt med gurkemeje.

Prøv også: Blomsterfocaccia med løg og tomater

Cremet ærtesuppe med rugbrødschips

(2 personer)

  • 100 g skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 3½ dl grøntsags-bouillon
  • 400 g ærter fra frost
  • 3 stilke frisk mynte
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk. majs-stivelse
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • 100 g ærter fra frost (til servering)
  • 1 håndfuld færdigkøbte rugbrødschips
  • Ærteskud

Prøv også: Hvidvinsdampede blåmuslinger

Fremgangsmåde:

Pil løgene, og hak dem groft. Klar dem i smørret. Hæld bouillonen ved, og bring det i kog. Tilsæt 400 g ærter, bring det i kog igen, og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt myntebladene, og blend til en jævn suppe med en stavblender.

Rør fløde og majsstivelse sammen, og hæld det i gryden. Varm suppen op, og lad den simre i 4-5 minutter. Spæd evt. til med lidt mere bouillon. Smag til med citronsaft, salt og peber. Anret suppen med optøede ærter, let knuste rugbrødschips og ærteskud.

Prøv også: Ovnbagt laks med sprød kålsalat

Kylling i aspargessauce

(2 personer)

  • 2 store kyllingebrystfileter (uden skind)
  • 1 tsk. sorte, hele peberkorn
  • ½ laurbærblad
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl sødmælk
  • 1½ spsk. hvedemel
  • ½ bundt grønne asparges
  • Peber
  • 2 portioner kogte kartofler
  • Kørvel

Prøv også: 3 hverdagsretter med gulerødder

Fremgangsmåde:

Afpuds kyllingefileterne, og læg dem i en gryde. Dæk dem med vand, og bring det i kog. Tilsæt peberkorn, laurbær og 1 tsk. salt, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter. Sluk blusset, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Kødet skal være fast og saften klar. Tag kyllingefileterne op af suppen, og si den. Skær kyllingekødet i mundrette stykker.

Kog den siede suppe ind, til der er ca. 3 dl tilbage. Ryst mælken sammen med melet, og hæld det i suppen under omrøring. Lad det småkoge i 5 minutter. Bræk den nederste, træede del af aspargesene, og kassér enderne. Skær aspargesene i mindre stykker. Kom kylling og asparges i den jævnede sauce, og varm retten hurtigt op. Smag til med salt og peber. Servér med kogte kartofler og et drys kørvel.

Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler