Opskrifter

Ærtesalat med løvstikkekrebinetter

Mandag, 16. juli 2012af Redaktion
En super dejlig sommerret!

(4 pers.)
125 g friskbælgede ærter
125 g sukkerærter
250 g hytteost med 4 slags løg el. naturel
1 lille håndfuld
basilikum
Salt og peber

Pynt
Persille eller ærteskud

Krebinetter
500 g hakket svinekød
¾ dl hakkede løvstikkeblade
1 håndfuld persille
Salt og peber
1 sammenpisket æggehvide
Ca. 2 dl rasp
Olie/smør til stegning

Tilbehør
Kartofler

Skær sukkerærterne i strimler på langs. Bland de to slags ærter med hytteost og basilikum og smag til med salt og peber. Pynt med persille eller ærteskud.

Krebinetter: Hak løvstikke og persille fint. Bland kødet med urterne, salt og peber og form det til 4 krebinetter. Hak dem godt sammen, vend dem i æg og rasp og steg dem 4-5 min. på hver side ved mellemvarme.


Sukkerærter og slikærter
Sukkerærter og slikærter forveksles ofte med hinanden. De mangler begge den seje hinde, som almindelige ærter har, og derfor kan hele bælgen spises.
Slikærter er flade med uudviklede frø. Hele ærten spises rå eller smørkogt. Bruges ofte i wokmad og salater. Hvis ærterne er blevet lidt slatne, kan de friskes op nogle timer i iskoldt vand.
Sukkerærter har tykke, sprøde bælge, der ikke er træede ligesom almindelige ærter. Smagen er sødlig, og hele bælgen kan spises rå, kogt eller smørstegt.


Ærteskud

Ærteskud er sukkerærternes spæde og sprøde topskud, der ofte bruges som pynt og er en flot ingrediens i salatskålen. De knaser og smager som sukkerærter.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Kold ærtecreme
med mynteyoghurt

Ærtepasta med ba-
con og parmesan

Langtidsstegte nak-
kekoteletter med
ærter og porrer

Ærtesalat med krab-
ber

Ærtesuppe med hele
ærter og årgangs-
skinke












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop