Opskrifter

Coq au caffé

Fredag, 7. juni 2013af Redaktion
Retten coq au vin er inspirationen bag denne ret, hvor kaffe er brugt som krydderi

Ingredienser til coq au caffé

(4 pers.)

1 kylling
2 spsk. groftknuste kaffebønner
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
50 g bacon el. panchetta
2 skalotteløg
250 g champignoner
1 glas cognac (3-5 cl)
2 dl rødvin
1 dl kaffe
3 kviste timian
2 kviste løvstikke
3 kviste persille
40 g smør
25 g mel

Tilbehør
Flutes og grøn salat

Fremgangsmåde

Partér kyllingen i 8 stk. og drys dem med salt, peber og knust kaffe og brun dem i en gryde i olien. Tag dem op. Pil løget, skær det i skiver og skær baconen i tern. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Kom bacon, løg og champignoner i gryden og steg dem i 10 min. Tag dem op og kom kyllingen tilbage i gryden. Flambér med cognac. Kom vin, kaffe, løvstikke, timian og persille i gryden og lad det småkoge under låg i 45 min. Rør smør og mel til en smørbolle og jævn sovsen. Lad det koge 10 min. til. Servér med flutes og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen



Find flere opskrifter her...
Kaffepaneret bøf med flødekartofler
Kaffeboller


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop