Opskrifter

DDV-opskrift: Indbagt lammemørbrad med urtesauce

Lørdag, 21. november 2009af Redaktion
Spis dig slank med De Danske Vægtkonsulenter

170 g lammemørbrad
Salt og peber
Timian
1 tsk. DDV plante 70 til stegning

Dej
30 g let mayonnaise
Ca. 30 g mel
Et lille nip salt

100 g hokkaido
Salt

Urtesauce
50 g knoldselleri
50 g løg
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk. pulver)
1 dl minimælk
1 lille håndfuld blandede krydderurter (f.eks. persille, estragon, dild, løvstikke)
Salt og peber


Puds mørbraden af for fedt og sener og krydr den med salt og peber samt lidt timian. Varm en lille pande op med fedtstoffet og steg kødet kort, til det har taget farve på alle sider. Bland mayonnaise, mel og salt sammen til en dej og rul den fladt ud. Pak det stegte kød ind i dejen og læg det på bagepapir på bagepladen. Bag det i en 200° varm ovn i ca. 15 min. til skorpen er gylden.
Skær hokkaidoen i både, drys med lidt salt, læg dem i et ovnfast fad og bag dem til de er møre. Ordn selleri og løg og skær dem i små tern, kom dem i en lille gryde sammen med bouillon. Kog grønsagerne helt møre og hæld dem over i en blender. Tilsæt minimælk og krydderurter og kør godt igennem. Hæld saucen tilbage i gryden, varm kort op og smag til med salt og peber.
Server den indbagte lammemørbrad med de bagte hokkaidoer og urtesaucen.
Pynt med lidt krydderurter.

Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter


Flere lækre retter fra De Danske Vægtkonsulenter...
Mos med stegte æbler, løg og hamburgerryg
Frikadeller med stuvet hvidkål
Peberbøf med svampesauce