Frokostbordet på Badehotellet
(8 pers.)
Det skal du bruge til stegte sild i eddike:
8 sildefileter
1 spsk. sennep
1 dl rugmel
Salt, friskkværnet peber
Smør til stegning
Lage:
½ l eddike
100 g sukker
1 dl vand
2-3 små laurbærblade
6 hele sorte peberkorn
2 spsk. ribs
2 rødløg i skiver
1 lille bdt. dild
Sådan laver du stegte sild i eddike
Skyl sildefileterne i koldt vand, smør sennep på bugen og fold dem sammen.
Bland rugmel med salt og peber og vend sildefileterne i blandingen.
Steg sildene 4-5 min. på hver side i smørret og læg dem i et stort fad.
Kog eddiken op med sukker, vand laurbærblade, peberkorn og ribs og skær det ene løg i skiver.
Læg løgskiverne over sildene, hæld lagen over og stil dem på køl i mindst 2 timer.
Servér sildene pyntet med skiver af rødløg og dild.
Det skal du bruge til leverpostej:
600 g svinelever
400 g spæk
1 løg
4 ansjoser
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 tsk. allehånde
35 g smør
35 g mel
2½ dl piskefløde
2 æg
Sådan laver du leverpostej
Hak svinelever, spæk, løg og ansjoser gennem en kødhakker eller i en foodprocessor.
Rør salt, peber og allehånde i.
Smelt smørret, rør melet i og tilsæt fløden under omrøring.
Kog blandingen igennem og lad den køle af.
Rør opbagningen i leverblandingen sammen med æggene, kom massen i en smurt form og bag den i vandbad i ovnen ved 160° i 60 min.
Servér leverpostejen lun med sprødstegt bacon og skiver af agurk.
Det skal du bruge til hønsesalat
200 g kogt hønsekød
125 g champignoner
2 dl cremefraiche
3 spsk. flødeskum
1 tsk. citronsaft
1 spsk. revet peberrod
1 tsk. salt
1 brøndkarse
100 g rejer
Sådan laver du hønsesalat
Del hønsekødet i mindre stykker og hak champignonerne.
Rør cremefraiche og flødeskum med citronsaft, peberrod og salt og vend kylling og champignoner i.
Anret salaten på et fad pyntet med rejer og brøndkarse
Prøv også: Mariannes rugbrød