Opskrifter

Gulerods-ingefærsuppe med citroncreme

Tirsdag, 29. november 2011af Redaktion
Supernem suppe

(2 pers.)
25 min.

1 spsk. olivenolie
1 løg, pillet og hakket
300 g gulerødder, skrællet og skåret i små stykker
1 fed hakket hvidløg
1 cm ingefær skrællet og fintrevet
1 tsk. karry
½ liter grønsagsbouillon
1 usprøjtet citron
1 dl cremefraiche (eller tyk yoghurt 10%)
Hakket persille og purløg

Tilbehør
Groft brød

Kom olie, løg og gulerødder i en gryde og småsteg i 3 min. Kom hvidløg, ingefær og karry ved og steg i 1 min. Tilsæt bouillon og kog 15 min. Purér med stavblender og smag til med salt, peber og revet citronskal. Resten af citronskallen røres i cremefraichen med hakkede krydderurter. Anrettes i kopper eller dybe tallerkner rygende varm og serveres med citroncremen og groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

STØB FINE HJERTER

Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Gratineret løgsuppe
Gule ærter
Ingefærkrydrede revelsben

Få tjek på al julemaden her...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop