Opskrifter

Hakkebøf med brun sovs og bløde løg

Tirsdag, 27. april 2010 Tirsdag d. 27. april 2010 - Opskrift: Kristina Marckmann, foto: wichmann+bendtsen PhotographyTirsdag d. 27. april 2010 - Opskrift: Kristina Marckmann, foto: wichmann+bendtsen Photography
God hverdagsmad: Hakkebøf og brun sovs på 30 minutter

Opskrift på hakkebøf med brun sovs og bløde løg

(Hakkebøf med brunsovs til 3 pers.)

Prøv også: Hakkebøf med bearnaisecreme

30 min.

500 g hakket oksekød
3 løg
1 spsk. smør
3 dl bouillon
2 spsk. mel
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 dråber kulør

Dessert til? Prøv chokoladetærte med karamel

Sådan laver du hakkebøf med brun sovs og bløde løg

Skær løgene i skiver og steg dem i smørret, til de er bløde og brune. Form kødet til hakkebøffer, krydr dem med salt og peber og brun dem på begge sider. Læg hakkebøfferne i et ovnfast fad sammen med løgene og steg dem færdige i ovnen ved 200° i 15 min. Kog panden af med bouillonen og ryst melet ud i lidt vand. Jævn bouillonen med melet og lad sovsen koge igennem så du får en god tyk brun sovs. Tilsæt kuløren, smag til med salt og peber og server med kogte kartofler.