Opskrifter

Hurtig napolitansk pizza med ansjoser

Lørdag, 20. august 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En sprød pizza med gode italienske ingredienser er en perfekt ret til weekenden. Sørg for at ælte godt med mel i dejen og lad den hæve i tyve minutter. Læg råvarerne på og efter 15 min i ovnen har du en skøn pizza!
(2 pers.)

Det skal du bruge til napolitansk pizza med ansjoser:

2½ dl vand 1 tsk. salt 15 g gær 1 spsk. olivenolie 350-400 g pizzamel 2 dl passata (færdig tomatsauce på flaske, Coop) 150 g frisk mozzarella 8 ansjoser 4 kviste basilikum Prøv også denne hvide pizza med nye kartofler og rosmarin

Sådan laver du pizzaen

Rør vand, salt, gær, olie og det meste af melet sammen i en skål. Ælt så meget mel i, som dejen kan tage, og ælt den grundigt i 10 min. Lad den hæve i 20 min. Rul dejen ud til 2 cirkler, læg dem på bagepapir på en bageplade og smør passata ud på hver cirkel. Læg skiver af mozzarella og ansjoser på hver pizza og bag dem i en forvarmet ovn ved 230° i 12-15 min. Pynt med basilikumblade. Er du vild med det italienske køkken? Prøv også denne italienske morgensandwich
Abonnement på Familie Journal