Opskrifter

Indbagt skinke og svampe

Fredag, 16. juli 2010af Redaktion
God hovedret til 4 personer med kød og svampe

(4 pers.)
1 time 10 min. + 35 min. i ovnen

Dej
25 g gær
1 spsk. groft salt
3 spsk. olivenolie
3 dl lunet vand
300 g durumhvede
300 g hvedemel

Fyld
35 g hvedemel
30 g smør
½ dl hvidvin
1½ dl fløde
½ bdt. estragon
100 g kogt skinke i tern
300 g kogt kalkun- el. kyllingekød
150 skivede, stegte og drænede champignoner
1 spsk. hakket skalotteløg
1 æg til samle med

Tilbehør
Grøn salat

Rør gær med salt, olie og vand og rør så langsomt melsorterne i. Ælt grundigt. Lad det hæve 1 time. Lav en afbagning af mel og smør, spæd med vin og siden med fløde. Steg og dræn champignonerne. Kom dem i stuvningen sammen med estragon, hakket løg, skinke og kalkun/kylling. Rul dejen ud til to lange rektangler, læg stuvningen i midten og fold op. Skær riller i låget, så dampen kan komme ud, og pensl med æg. Bages ved 200° i 35 min. Spises med grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find andre lækre hovedretter her...
Krydret grillmedister
Dampet fisk med mangosalat
Kalkunruller med pastasalat