Opskrifter

Juleskinke med ingefærglasering

Mandag, 17. november 2008af Redaktion
(8 pers.)1 lille skinke m. ben (ca. 3 kg), røget eller rå efter smag og behag1 stort løg i tynde skiver5 cm frisk ingefær i tynde skiver1 lille bdt.

(8 pers.)

1 lille skinke m. ben (ca. 3 kg), røget eller rå efter smag og behag
1 stort løg i tynde skiver
5 cm frisk ingefær i tynde skiver
1 lille bdt. frisk timian
5 nelliker



Glasering:
2 dl gylden sirup
150 g farin
2,5 cm frisk ingefær i tynde skiver
10-15 nelliker


Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde, som du skærer i fine tern. Læg skinken i et ovnfast fad og drys løg, ingefær, timian og nellike, der stikkes i fedtet, over den. Fyld op med vand ca. 3 cm´s højde. Pak stegen grundigt ind i alufolie i flere lag. Sæt den i 160° varm ovn i 1 time, sænk så temperaturen til 140° og fortsæt i 1½ time mere. Lad den så hvile, mens du laver glaseringen. Kog sukker med 1 dl vand og sirup. Når den er sirupsagtig, tilsættes resten, og det hele koger nogle min. mere. Læg stegen i en ren bradepande. Fordel indhold og sirup jævnt over stegen og sæt den i en 200° varm ovn i 20 min., til den glaserer.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen




Prøv en fyldig salat til skinken ...
Rødbedesalat med gedeost

På julefrokostbordet hører også
Rå, kogt og røget laks med flødepeberrod