Opskrifter

Kalvefilet med flødekartofler

Mandag, 7. marts 2011af Redaktion
Herlig hovedret til lidt større selskaber

(Kalvefilet med flødekartofler til 16 pers.)

Ingredienser til kalvefilet med flødekartofler

3½ kg kalvefilet skåret af benet med krølfedt
Salt og peber
4 kg store, jævne kartofler
2 store skalotteløg
Revet muskatnød
¾ liter piskefløde
200 g revet gruyereost
1 kg grønne bønner, trimmede
½ dl balsamico
1 dl olivenolie
3 små skalotteløg i tynde skiver
½ dl ristet sesamfrø
4 kugler mozzarellaost
½ bundt mynte

Kalvefilet med flødekartofler - sådan gør du:

Gnid kødet med groft salt og peber og brun stegen i ovnen ved 250° i 15 min. Tag den ud. Skræl kartoflerne og skær dem i 4 mm tykke skiver og læg dem lagvist med hakket løg, salt og peber og lidt revet muskatnød. Hæld fløde over og drys med revet gruyereost. Stil kartoflerne i ovnen ved 180° i 1 time. Tag ud og hold lun. Steg kødet ved 200° i ca. 35 min - sæt et stegetermometer i stegen, og når det viser 58° centrumtemperatur, tages stegen ud. Lad den hvile med alufolie og viskestykke over, mens kartoflerne varmes ca. 15 min igen. Mens det hele steger, laves bønnesalaten. Bønnerne koges i saltet vand i 6 min. De overhældes med koldt vand og hældes i en si. Løgene i tynde skiver lægges i dressingen af balsamico, olie, evt lidt sennep, salt og peber. Vend bønnerne heri. Læg stænger af mozzarellaost over og drys med tørristede sesamfrø og hakket mynte. Kan laves i god tid.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Lav som middag med...
Små chorizo snacks og kold fennikelsuppe til forret
Chokoladefondant med Bailey-is til dessert




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop