Opskrifter

Kirsten Hüttemeiers klassikere i ny fortolkning

Søndag, 8. februar 2009af Redaktion
Yngste madskribent på bladet har givet opskrifterne nyt liv

Kirsten Hüttemeier var uddannet husholdningslærerinde og startede i 1962 som madskribent på Familie Journal. Det var i en tid, hvor der ikke var madprogrammer på adskillige tv-kanaler og side efter side om mad i ethvert blad. Så det var et navn, der blev lagt mærke til, og adskillige af hendes opskrifter er da også blevet til klassikere.
I næsten 38 år, og helt ind til hun var fyldt 86, skrev hun sine opskrifter i Familie Journal, og da hun som 80-årig pludselig dukkede op på tv iført de pudsige skåneærmer, gav det blot endnu et skub til hendes popularitet. Kirsten Hüttemeier døde i 2003.

Yngste madskribent
Der er ingen tvivl om, at Kirsten Hüttemeier og ikke mindst hendes opskrifter lever videre hos læserne. Der kommer ofte spørgsmål til de gamle opskrifter på vores telefonservice.
Her har vi valgt at lade vores yngste madekspert, Kristina Miechels, fortolke de traditionelle opskrifter. Nogle af dem er lavet helt efter originalen, mens andre er blevet justeret lidt, så de stemmer bedre overens med det mere sundhedsorienterede syn, vi har på mad i dag.


Her får du en smagsprøve på en stribe opskrifter...


Forloren
skildpadde


Kirstens
fiskefad


Abrikostrifli


Romfromage