Opskrifter

Kirstens Hüttemeiers fiskefad

Mandag, 9. februar 2009af Kristina Miechels
Hüttemeiers fiskefad er en nem ret, der kan laves klar i forvejen og blot varmes igennem, lige før gæsterne sætter sig til bords.

(4 pers.)

Ingredienser til Kirstens Hüttemeiers fiskefad

800 g fiskefilet (rødtunge, rødspættefileter el. ising)
Salt og peber
2 dl tør hvidvin
1 spsk. citronsaft
400 g champignoner
1 spsk. smør
2 dl fløde 9%
1 spsk. majsstivelse
Salt og peber

Fremgangsmåde til Kirstens Hüttemeiers fiskefad

Giv fiskefileterne et snit i hver side, så de kan bøjes, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og hæld citronsaft og hvidvin over.

Dæk fadet til med stanniol og sæt det nederst i en 225° varm ovn i 15 min.

Rens champignonerne og hak dem groft. Svits dem let i en gryde med smørret og tilsæt væden fra fisken sammen med fløden.

Lad sovsen koge i 5 min. og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Smag til med salt og peber og hæld sovsen over fisken.

Giv retten yderligere 15 min. ved 225° og server med salat, ærter og små faste pillekartofler.

Hüttemeiers inspiration fra Skagen

I mange år boede bladets mangeårige madskribent Kirsten Hüttemeier i Skagen, og måske er det derfra, hun fik inspiration til dette fiskefad, som Familie Journals madskribent, Kristian Miechels her har nyfortolket.

- Det er en nem ret, der kan laves klar i forvejen og blot varmes igennem, lige før gæsterne sætter sig til bords. Jeg har erstattet piskefløde med fløde 9%, for det giver en mindre tung sovs, siger Kristina.

Flere gode retter med fisk....
Laks med citrussalat og dildbønner
Rødtunge med skalotteløg og brøndkarse
Fiskeburgere med coleslaw

Prøv også Kirsten Hüttemeiers
Forloren skildpadde