Opskrifter

Klassisk stegt flæsk med persillesovs

Tirsdag, 15. marts 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En god omgang stegt flæsk med persillesovs kan de fleste vist lide. Her får du en klassisk opskrift fra Familie Journal.

(2 pers.)

Det skal du bruge til klassisk stegt flæsk med persillesovs

Ca. 400 g svinebryst i skiver
Salt og peber
20 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl letmælk
Salt og peber
1 bdt. persille
400 g kartofler

Prøv også: Lavkarbo-opskrift på stegt flæsk med persillesovs

Sådan laver du klassisk stegt flæsk med persillesovs

Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber.
Brun skiverne 1 min. på hver side på en tør pande.
Skru ned til middelvarme og steg skiverne, til de er sprøde og gyldne.
Vend dem af og til.
Læg det stegte flæsk på en tallerken med køkkenrulle.
Skyl persillen grundigt og hak den fint.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min.
Smelt smør i en gryde og afbag melet heri.
Spæd med mælk og bring sovsen i kog og pisk.
Lad sovsen koge i ca. 3 min. og smag til med salt og peber.
Tilsæt den hakkede persille.

Prøv også: Paneret flæsk med stuvet rosenkål