Opskrifter

Kogt oksebryst

Mandag, 6. februar 2012af Redaktion
Mad til en: Skøn mad til flere dage

Af Anne Skovgaard-Petersen

Jeg ser ofte mindre stykker udbenet oksebryst på omkring 1 kg, og det kan jeg slet ikke modstå. Her er mad til flere dage inkl. frokost. Første og anden dag det lækre, møre kød med suppens grønsager, smør og peberrod eller peberrodssauce.

Ca. 1 kg oksebryst uden ben

Kogelage
2 løg el. porrer
2 gulerødder
4 laurbærblade
½ selleri
8 hele peberkorn
4 kviste timian
2 tsk. salt

Tilbehør
Friskhøvlet peberrod
Smeltet smør

TIP

Kog kødet med et par kraftben til en kraftig suppe. Spis den en rigtig kold dag med kød-og melboller og suppeurter.
Hvis kødet skal fryses, er det bedst at gøre det i lidt af suppen.

Bring kødet i kog med vand, så det dækker, skum og tilsæt laurbærblade, peberkorn, timian og salt. Kog kødet næsten mørt under låg ved svag varme på ca. 1½ time. Rens grønsagerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i gryden og kog yderlige ½ time, til kødet er mørt. Køl kødet lidt af, inden det skæres i skiver. Spis kød og grønsager med smeltet smør og friskrevet peberrod. Læg kødet tilbage i suppen og stil det koldt til næste dag.

2. dag
Varm suppe, kød og resten af grønsagerne og spis det som første dag.
Tag resten af kødet op af suppen, pak det ind og læg det koldt. Kog suppen ind uden låg, si den og stil den i køleskab til suppe eller sauce.

3. dag
Skær det kolde kød i skiver og spis det med kold eller varm kartoffelsalat eller lav grønsagsbiks.


Mere mad til en...


Græskarsuppe


Pestostegt kyllinge-
bryst og grønsags-
biks


Sprød skrubbe med
varm kartoffelsalat











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop