Opskrifter

Lam i dild

Tirsdag, 13. april 2010af Redaktion
Klassisk gryderet serveret med kartofler

(4 pers.)
20 min. + 2 timer i gryden

1 kg lammesmåkød
1 bdt. persille
1 bdt. dild
1 løg
2 laurbær
Hel peber og salt
30 g smør
30 g mel
4 dl kogelage
Saften af ½ citron
1 stort bdt. dild
1 æggeblomme
½ dl piskefløde

Tilbehør
F.eks. dampede porrer og kogte kartofler


Kom kødet i en gryde. Hæld 1 l vand ad gangen over og tilsæt 2 tsk. groft salt pr. l. Når kødet er dækket, stoppes med vandet. Bring i kog og skum. Tilsæt urter og løg i både samt hele peberkorn. Lad kødet småkoge i ca. 2 timer. Si så kogelagen og lav en afbagning af smør, mel og kogelage. Smag til med citronsaft, dild, æggeblomme udrørt i fløde, salt og peber. Ved servering blandes masser af hakket dild i sovsen. Server med grønsager og kartofler.

Madopskrift:Helle Brønnum Carlsen


Klik her, hvis du vil prøve mere klassisk mad...


Mere med lam...
Farseret lammekølle
Lammekoteletter med rosenkål og rødbeder