Ingredienser til Lavkarbo-ret
(3 pers.)
800 g spareribs
1 spsk. sennep
1 spsk. Sukrin gold
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. paprika
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 spsk. appelsinsaft
400 g hvidkål
2 gulerødder
1 forårsløg
1½ dl mayonnaise
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. agavesirup
½ tsk. salt
1 knsp. peber
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
![]() |
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.
Skriv til hende på: |
Følg Tatjana på hendes blog: http://tatjanasmad.blogspot.dk/ |
Fremgangsmåde til lavkarbo-opskrift
Rør sennep, Sukrin gold, tomatpuré, paprika, salt, peber og appelsinsaft sammen og lad spareribsene marinere heri i mindst 1 time.
Riv hvidkål og gulerødder og snit forårsløget fint. Rør mayonnaise, eddike, sirup, salt og peber sammen til en dressing og vend grønsagerne i. Grill spareribsene ved jævn varme i 15 min. på hver side og servér.
Lavkarbo-opskrift: Kristina Marckmann
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Kom i gang med Lavkarbo i dag!
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-vafler |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-smoothies |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-laks i osteskjul |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-brød |
Se flere lækre lavkarbo-opskrifter i galleriet herunder
Flere lækre Lavkarbo-desserter


Tjubang bounty
Her får du en sød smagsprøve på det fjerde Lavkarbo-tillæg fra Familie Journal nr. 2, 2013 med lækre kager, desserter og andet guf.
Ingredienser til 15 stk.
1 dl Sukrin
3 spsk. kokosolie
1 usprøjtet appelsin
1 dl kokosmælk
1 dl fløde
200 g revet kokos eller kokosflager
150 g mørk chokolade (70-80%)
Fremgangsmåde
Smelt Sukrin og kokosolie i en gryde. Skyl appelsinen og riv skallen fint. Halvér appelsinen og pres saften ud i gryden.
Tilsæt kokosmælk, fløde, kokos og rør det sammen. Sæt det på køl i en time.
Form dejen til aflange stykker og læg dem i fryseren i en time.
Smelt chokoladen over vandbad. Dyp de frosne kokosstykker i chokoladen og opbevar godbidderne i køleskabet.
Tip
Kan også laves uden appelsin.
Lavkarbo-opskrift: Thorun Ranes


Lavkarbo-opskrift på mørk mousse
Prøv en superlækker chokolademousse fra Lavkarbo-kuren
(4 portioner)
3 æg
200 g hindbær
1 spsk. honning
150 g mørk chokolade (til smeltning)
4 spsk. pisket fløde
50 g hakket mørk chokolade
Lavkarbo-tilbehør
Flødeskum
100 g hindbær
Fremgangsmåde
Skil æggeblommerne fra æggehviderne. Pisk hviderne til en stiv masse. Bland æggeblommerne med hindbær og honning (gem lidt hindbær til pynt). Hak chokoladen, der skal smeltes, og læg den i et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tilsættes hindbærblandingen. Rør derefter æggehviderne ind i massen med en spatel. Pisk fløden. Tilsæt flødeskummet til massen (gem lidt til pynt) og hæld moussen i fire flotte skåle eller glas. Stil moussen på køl i mindst to timer.
Servér med flødeskum, hindbær og hakket mørk chokolade.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson
Flere lavkarbo-opskrifter...
Salsarytmer på spid
Entrecote
Svinegodt med smør
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren


Lavkarbo-smoothies
Skønne smoothies efter Lavkarbo-principperne: Hindbær-hyldest og vitamin-kick
HINDBÆR-HYLDEST
(1 glas)
1 dl hindbær
1 dl yoghurt naturel
½ dl fløde
1 appelsin
Hæld alle ingredienserne i en blender og blend det hele til en jævn smoothie.
VITAMIN-KICK
(2 store glas)
3 dl yoghurt naturel
2½ dl frossen mango
1 citronbåd
1 skrællet appelsin i både
2 knsp. safran
½ tsk. gurkemeje
Hæld alle ingredienserne i en blender. Blend vitamindrikken, til den er jævn og fin. Servér i store glas.
Lavkarbo-opskrift: Jane Vibeke Barthx
Flere Lavkarbo-opskrifter:
Muskel-mysli
Vafler
Mørk mousse
Find masser af slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub
Køkkenudstyr – til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Lavkarbo-cheesecake med jordbær
Det er da ikke helt skidt at lægge sin kost om, hvis man må spise en kage som denne! Lavkarbo-cheesecake med jordbær
Ingredienser til Lavkarbo-jordbær-cheesecake
Bund
100 g mandler
50 g smør
2 tsk. Sukrin
Miderste lag
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
50 g Sukrin melis
Gelé
500 g jordbær
2 spsk. Sukrin
½ dl vand
3 bl. husblas
Prøv også: Mørk chokolademousse til Lavkarbo-kuren
Fremgangsmåde til Lavkarbo-jordbær-cheesecake
Bund: Blend mandlerne, smelt smørret og rør smør, mandler og Sukrin godt sammen. Bred blandingen ud på en plade med bagepapir, bag den ved 175° i 10-12 min. og lad den afkøle. Smuldr mandelblandingen og tryk den sammen i bunden af en springform (20 cm).
Miderste lag: Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen. Pisk hviderne stive med Sukrin melis og vend dem i osteblandingen. Fordel blandingen over mandelbunden og stil kagen koldt i et par timer.
Gelé: Udblød husblassen, skær halvdelen af jordbærrene i skiver og fordel dem over kagen. Hak resten af bærrene, kog ud med Sukrin og vand og purér bærrene igennem en sigte. Tilsæt husblassen, rør, til den er opløst, og lad det køle lidt. Hæld jordbær-geléen over kagen og stil den koldt, til geléen har sat sig.
Pynt med lidt citronmelisse
Lavkarbo-opskrift: Kristina Marckmann
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren


Kanel-kærlighed
Melder sukkertrangen sig midt på dagen, så prøv denne Lavkarbo-brødkage
Ingredienser til Lavkarbo/Low Carb-brødkage
200 g hørfrø
150 g solsikkekerner
50 g hvedeklid, gerne groft
1 spsk. bagepulver
1 spsk. Fiberhusk
2 spsk. kanel
6 æg
50 g smør
1 dl fløde
2 dl Sukrin
Ca. 300 g cremefraiche
Fremgangsmåde
Knus hørfrø og solsikkekerner fint – f.eks. i en morter. Jo finere, du knuser dem, desto bedre bliver konsistensen. Bland resten af det tørre med de knuste frø og kerner. Smelt smørret og bland det i den tørre blanding sammen med fløden.
Bland æg, cremefraiche og Sukrin i en stor skål. Tilsæt frøblandingen.
Hæld dejen i en brødform og bag det ved 190° i 1 time og 20 min. Afkøl brødet.
Skær brødet i skiver, læg dem i portionsposer og opbevar dem i fryseren. Brødkagen er nem at riste i en brødrister.
Tip 1
Brødkagen smager godt med Philadelphia-ost og lidt Lavkarbo-syltetøj. Du kan også udelade Sukrin – så får du en mindre sød variant.
Tip 2
Du kan variere opskriften på brødkagen her ved at bruge 1 spsk. nellike og 1 spsk. kardemomme sammen med kanel. Så bliver brødet som en krydderkage.
Lavkarbo-opskrift: Unni Brekke
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren


Hjerte uden smerte
De skønneste vafler på fra Lavkarbo-kuren
(8 vafler)
3 æg
5 g sødemiddel
1 knsp. vanilje
3 dl piskefløde
2½ dl sødmælk
10 g mandelmel
20 g Fiberhusk (fås i helsekostforretninger)
20 g smeltet smør
20 g hvedeklid
Lavkarbo-tilbehør
Smør
Flødeskum
Frosne bær
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser til en jævn masse – start med det tørre og spæd til med det våde. Afslut med smør.
Bland lakridspulver eller kardemomme i, hvis du ønsker en lidt anderledes smag.
Steg vaflerne i vaffeljernet, men spar på dejen – vaflerne skal være meget tynde. Pynt med flødeskum og bær.
Lavkarbo-opskrift: Magdalene Kristiansen
Flere Lavkarbo-opskrifter:
Blomkåls-couscous
En fortryllende citronsorbet
Mørk mousse
Find masser af slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub
Køkkenudstyr – til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Hurra for hindbær
Søde, kolde hindbærdesserter, der laves efter Lavkarbo-principperne.
Ingredienser til hindbærdessert
(4 portioner)
2 dl fløde
2 æg
1 spsk. honning
1 knsp. vaniljesukker
50 g mørk chokolade
1 dl friske hindbær
Fremgangsmåde til Lavkarbo-opskrift
Pisk fløden i en skål. Pisk æg, honning og vaniljesukker til en luftig masse i en anden skål. Hak chokoladen og rør den i æggemassen sammen med hindbær. Vend den piskede fløde i.
Fordel flødeblandingen i fire små tærteforme og sæt dem i fryseren i mindst tre timer. Lad dem stå i et rum med stuetemperatur kort tid før servering. Pynt med hakket chokolade og hele, friske hindbær.
Lavkarbo-opskrift: Sofie Hexeberg


Lines lagkage
Lækker Lavkarbo-lagkage med fløde og friske bær
Fløde
friske bær
Bund
200 g finthakkede mandler
2 æggehvider
Sødemiddel svarende til 180 g sukker
Fremgangsmåde
Mandler og sødemiddel køres sammen i foodprocessoren. Tilsæt hviderne og kør til en jævn dej.
Fordel i en springform med bagepapir. Vælg størrelsen på formen, efter hvor høj bunden ønskes.
Bag på 175° i 15-20 min.
Afkøl. Sæt på et fad. Pisk fløde til blødt skum, tilsæt lidt vanilje. Fordel over bunden og fyld op med friske bær.
Lavkarbo-opskrift: Line Vind
Du kan læse meget mere om Line Vind og hendes familie, der tilsammen har tabt 30 kilo ved at følge Lavkarbo-kuren her
Lidt mere af Line
Du kan få masser af inspiration og gode madopskrifter på Line Vinds blog lidtafline.blogspot.dk
Flere Lavkarbo-opskrifter...
Muskel-mysli
Vafler
Burger uden følge


En fortryllende citronsorbet
Det søde er ikke strengt forbudt, når du er på Lavkarbo-kuren. Prøv en iskold sorbet
(4 personer)
Ca. 15 min.
1 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1 dl citronsaft
3 spsk. Sukrin eller andet sødemiddel
1½ dl vand
2 små æggehvider
Mynte
Frysetid
Ca. 3-4 timer
Frremgangsmåde
Vask citronerne og skær toppen af. Riv citrontoppens skal til den ønskede mængde. Udhul citronen med en lille, skarp kniv. Pres saften af kødet.
Bland citronsaft og -skal med 2 spsk. sødemiddel og vand. Rør rundt, til sødemidlet er opløst. Hæld det i en form og sæt den i fryseren, til massen er halvfrossen (ca. ¾ time).
Pisk æggehvider til skum og tilsæt resten af sødemidlet. Bland forsigtigt den halvfrosne citronlage med skummet, og frys massen i 2-3 timer.
Rør rundt i sorbetmassen hver halve time, så konsistensen bliver glat.
Afkøl de udhulede citronskaller i fryseren og fyld dem med sorbeten.
Sæt dem i høje glas og pynt med revet citronskal og mynte.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson
Vil du gerne i gang med Lavkarbo-kuren?
Klik her og læs om hvad Lavkarbo er, og hvordan kuren fungerer
Flere Lavkarbo-opskrifter:
Mørk mousse
Æggende laks
Svinegodt med smør
Find masser af slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub
Køkkenudstyr – til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Lavkarbo-opskrift på muffins
En mundfuld søde Lavkarbo-muffins med nødder, tranebær og kakao
Ingredienser til Lavkarbo-muffins
3-4 æg
1½ dl fløde
½ dl Sukrin
100 g hasselnødder
100 g mandler
50 g tranebær
100 g smør
2-3 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde til Lavkarbo-opskrift
Pisk æg og Sukrin sammen i en skål. Mal nødder og mandler, dog gemmes lidt til flager til pynt. Hak tranebærrene og smelt smørret. Tilsæt nødder, mandler, tranebær, smør, kakao og bagepulver. Fordel blandingen i muffinsforme og bag dem i 15-18 min. ved 180°.
Pynt de færdige muffins med flagerne.
Lavkarbo-opskrift: Margita Stopkova
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren


Æble i nød
Superskøn Lavkarbo-tærte med æbler, nødder og hytteost!
Opskrift på Lavkarbo/Low Carb-kost
(6-8 portioner)
Ingredienser til æbletærte
2-2½ dl Sukrin (eller efter smag)
1 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
100 g mandler
50 g valnødder
3 æg
½ dl fløde
300 g hytteost (4%)
1 stort æble (ca. 150 g)
50 g mandelflager
Sukrin
Kanel
Smør
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°. Bland Sukrin, kanel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Mal mandler og valnødder i en blender og vend det i skålen. Rør æg, fløde og hytteost glat i en blender og hæld det i skålen med det tørre.
Fyld dejen i en smurt (tærte)form. Skær æblet i både og læg æblebåde, mandelflager, lidt ekstra Sukrin og kanel over. Læg et par smørklatter over kagen og bag den midt i ovnen i ca. 20 min.
Server den lune kage med flødeskum eller cremefraiche.
Tip: Sukrin er et sødestof – kan bl.a. købes i helsekostbutikker og på nettet.
Smurt eller ej
Om formene skal smøres eller ej, når du bager Lavkarbo-bagværk, må lidt komme an på en prøve hjemme hos dig selv. Annika Rogneby, der har skrevet en bog om at bage uden sukker, smører aldrig sine teflonforme, mens silikoneformene får en gang neutral olie. Fakta er, at bagværket opfører sig anderledes, end når der er hvedemel i.
Lavkarbo-opskrift: Hanne R. Sørumsand