Opskrifter

Millionbøf og rodfrugtmos

Lørdag, 11. marts 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Mmm... En dejlig varm ret til når det blæser udenfor. Denne millionbøf serveres med en blød rodfrugtmos med bl.a. selleri, kartofler, og persillerødder.
(4 pers.)

Det skal du bruge til millionbøf og rodfrugtmos:

Millionbøf:

2 finthakkede løg 400 g hakket oksekød 1 spsk. olivenolie 1 laurbærblad 1 tsk. tørret timian 1 lille dåse koncentreret tomatpuré 4 dl vand el. bouillon 1 spsk. majsstivelse Salt og peber Evt. kulør

Rodfrugtmos:

1 kg kartofler 500 g hvide rodfrugter, f.eks. selleri, persillerødder el. pastinakker 2 dl mælk 1-2 spsk. smør Salt og peber 1 bdt. persille Prøv også: Asiatisk millionbøf

Sådan laver du millionbøf med rodfrugtmos

Millionbøf:

Brun løg og kød i en gryde i olien. Tilsæt laurbærblad, timian, tomatpuré og vand/bouillon. Lad saucen koge ved svag varme under låg i 20 min. Rør majsstivelsen ud i ½ dl vand og jævn saucen med blandingen under omrøring. Lad saucen koge op og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør og mere vand.

Rodfrugtmos:

Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i vand. Hæld vandet fra og mos dem. Spæd med varm mælk og rør smør i mosen. Smag til med salt og peber. Servér millionbøffen med mos og drys med hakket persille. Prøv også: Rabarber-mandelkager