Opskrifter

Oksemedaljoner med gedeoste-tomatburgere

Lørdag, 27. juni 2009af Redaktion
Rigtig god til grillen

(2 pers.)

2 oksemørbradbøffer a 200 g stykket
Salt og peber
400 g nyopgravede kartofler
2 tomater
100 g gedeost i rulle med kant
Bredbladet persille
Rosmarin
Smør


Drys bøfferne med salt og tænd for grillen. Det er bedst at bruge kul her, og det tager ca. 30 min. for grillen at blive klar til sådan en hurtig stegning som denne - du kan med fordel bruge grillstarter. Når du er klar, børstes overskydende salt af kødet, og det steges tæt ved gløderne ca. 3-4 min. på hver side samtidig med tomatburgerne. Disse gøres klar, mens grillen varmer op. Man skærer tomaterne i skiver og lægger en 7 mm tyk skive gedeosterulle med kant imellem. Drys tomaterne med lidt salt, peber og kviste af rosmarin. Disse lægges ved siden af medaljonerne og steges ca. 2 min. på hver side. Inden dette overhovedet gøres, koges kartoflerne i saltet vand - 6 g salt pr. l i 15-17 min. Serveres med en klat smør og en dusk persille. Rødvin til er også godt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mere til grillen...
Grillede ringriderpølser med grønt & marineret lammenakke
Grillede havtaskekæber med ramsløgolie
Spareribs med radisesalat og nudler