(1 pers.)
Det skal du bruge til ovnbagt laks med spidskål og hokkaido:
5 valnødder
¼ hokkaidogræskar
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
175 g laksefilet
Salt og peber
½ usprøjtet citron
5 kviste dild
¼ spidskål
10 kviste bredbladet persille
Prøv også: Galette med laks
Sådan laver du ovnbagt laks med spidskål og hokkaido
Kom valnødderne i ovnen og rist dem ved 180° i 5 min.
Skær græskarret ud i tynde både og læg disse i et ovnfast fad.
Dryp med lidt af eddiken og olivenolien.
Bag græskarbådene ved 200° i 20 min.
Læg laksen i et ovnfast fad, drys med salt og peber og revet citronskal og dryp med citronsaft.
Læg dilden på.
Sæt fisken i ovnen til græskarret i ca. 12 min.
Laksen skal være lige akkurat gennemstegt.
Snit spidskålen meget fint.
Vend kålen med persilleblade og resten af eddiken og olien.
Smag til med salt og peber.
Læg bagt hokkaido over kålen og drys med de ovnristede nødder.
Servér salaten med den bagte laks.