Opskrifter

Pizza med skinke, tomat og ost

Søndag, 17. marts 2013af Redaktion
En lækker teenage-favorit. Man kan lukke en pizza som denne til den klassiske calzone. Her er den i en åben version

Ingredienser til pizza grunddej

(3-4 pizzaer)

20 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
100 g durummel
Ca. 700 g pizzamel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom durummelet i og tilsæt pizzamelet lidt ad gangen, mens du rører. Dette kan med fordel gøres på maskine. Ælt dejen glat og smidig, hvilket tager ca. 10 min. Lad dejen hæve på køl 4-8 timer med plastfilm over, så den ikke tørrer ud. Slå dejen ned og del den i 3-4 lige store stk., form dem til store boller og rul dem ud til pizzaer.

Ingredienser til pizza med skinke, tomat og ost

(2 pers.)

En ½ portion dej

Fyld
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 dl tomat pasta (mosede tomater på glas)
Salt og peber

Top4 skiver parmaskinke
1 kugle mozzarella

Fremgangsmåde

Pil og hak hvidløgene og nærmest kog dem i olie, uden at de bruner. Kom tomatpastaen ved og lad det koge ind ved svag varme i ca. 10 min. Hold øje med, at det ikke brænder på. Smag den til med salt og peber. Rul dejen ud til 2 pizzaer og smør lidt tomatsovs på hver pizza. Fordel skinken på pizzaerne og dæk med skiver af ost. Dryp lidt olie over. Bag dem ved 225° i ca. 15 min.

Tip: Pizzaer kan fryses og bruges i madpakker

Bagning af pizza

Du får en ekstra god pizza, hvis du bruger en bagesten eller 6 mursten - men de tager længere tid at varme op i ovnen. Tænd for ovnen, sæt stenen i ovnen, og når den er gennemvarm, sættes pizzaen ind. Rul pizzaen ud på bagepapir, så den kan trækkes over på stenen uden problemer. Ellers skal stenen meles godt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Så er der pizza...

Masser af skønne, sprøde pizzaer til store og små...

Så er der pizza!