Opskrifter

Rørt tatar fra Petit Zinc i Paris

Fredag, 2. august 2013af Redaktion
På den meget klassiske restaurant, Le Petit Zinc, i latinerkvarteret i Paris vendes tataren ved bordet foran gæsten af de helt ulasteligt klædte tjenere. Alene det er en oplevelse, og det får tataren til at smage ekstra godt.

Ingredienser til rørt tatar fra Petit Zinc i Paris

(2 pers.)

250 g hakket eller skrabet okseinderlår eller oksemørbrad (helt friskhakket)
½ skalotteløg
2 spsk. kapers
4 cornichoner
1 spsk. frisk estragon
1-2 tsk. dijonsennep
1 spsk. olivenolie
5 dråber worchester-sovs eller tabasco (kan udelades)
2 cl cognac
Salt og peber
2 æggeblommer

Tilbehør
Grøn salat med sennep/estragon-dressing

Fremgangsmåde til rørt tatar fra Petit Zinc i Paris

Pil og hak løget meget fint. Hak kapers og cornichoner groft og skyl og hak estragon. Skrab eller hak oksekødet, lige før det skal bruges, og vend det sammen på et stort bræt med alle ingredienserne. Server med grøn salat, vendt med olivenolie, citronsaft, sennep og estragon. Man kan også servere pommes frites til.

Husk at æggeblommen naturligvis IKKE må serveres i skallen...


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Klassisk dansk tatar
Laksetatar med grønt


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop