Rosenkålsgratin med ost
(3 pers.)
Ingredienser
500 g rosenkål
Salt og peber
4 + 2 spsk. smør
4 spsk. mel
1 knsp. fintrevet muskatnød
3 æggeblommer
Ca. 1 dl rasp
3 æggehvider
50 g fast ost,
f.eks. parmesan
Tilbehør:
Rugbrød og sennep
Fremgangsmåde
Kog rosenkålene i letsaltet vand i 5 min. Tag dem op og gem kogevandet. Smelt 4 spsk. smør. Tilsæt melet og derpå lidt efter lidt 4 dl kogevand under omrøring. Kog saucen godt igennem og træk den fra blusset. Smag til med salt, peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen. Smør et ovnfast fad og drys det med rasp. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen. Vend rosenkål og groftrevet ost i dejen og kom det hele i fadet. Drys med rasp og sæt små klatter smør på toppen. Bag gratinen midt i ovnen ved 180° i 30-40 min.