Opskrifter

Sennepspaneret lammebryst

Mandag, 2. maj 2011af Redaktion
En dejlig smagfuld middag

(4 pers.)

1 spsk. olivenolie
2 gulerødder, hakket
2 løg, hakket
6 fed hvidløg i skal
Lille bundt timian
2 laurbærblade
2 lammebryststykker uden skind og fedtkant, men med ben
1 flaske tør hvidvin
4 spsk. engelsk sennep
100 g daggammel brødkrumme
1 spsk. olivenolie

Salat
2 bundter brøndkarse
500 g dadeltomater
1 agurk i små tern
Græskarkerner
Citron-olivenolie-dressing

Tilbehør
Kogte, små kartofler

Vend gulerødder, hele hvidløg og hakket løg rundt med olie og kom det i et ildfast fad, der sættes i ovnen ved 180° i 5 min. Vend så timian og laurbær i. Læg salt og peberdryssede lammestykker over og hæld vinen ved samt 3 dl vand. Dæk retten med alufolie, så den ikke udtørrer. Sæt retten i ovnen i 2½ time ved 160°. Træk så benene ud af det let afkølede lam. Afkøl braiseringsbunden med suppe og grønsager. Alt dette kan gøres 2 dage i forvejen. Pensl kødet med sennep og vend stykkerne i smuldret krumme. Sæt det i 200° varm ovn og steg i 30 min. Løft fedtlaget af suppen med grønsager og varm resten op. Kog kartofler og lav salat. Skær kødet i passende firkanter og server.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FLOT FORÅRSFARVET SKÅL

Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Braiseret oksekød i gryde
Langtidsstegt svineskank
Marineret kyllingebryst og salat




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop