Ikke alle sødemidler på markedet er lige sunde, så kig godt efter, når du står ved hylden i supermarkedet.
Mange af supermarkedets sødemidler er baseret på kunstigt fremstillede kemiske stoffer, som i kroppen nedbrydes til bl.a. formaldehyd.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Til de kemiske sødemidler hører bl.a. aspartam, acesulfam-K og sucralose.
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
![]() |
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom. Skriv til hende på: lavkarbo@familiejournal.dk |
Følg Tatjana på hendes blog: http://tatjanasmad.blogspot.dk/ |
Naturlige sødemidler
Sukkeralkoholerne (med endelsen -ol) er en anden gruppe sødemidler, der inkluderer f.eks. Xylitol (Birkesød), Sorbitol og Erythritol (Sukrin). Disse stoffer er kemisk beslægtede med sukker og betegnes derfor ofte 'naturlige sødemidler'.
Sukkeralkoholer omdannes delvist til sukker i kroppen - bortset fra Erythritol, der udskilles gennem nyrerne. Stevia er et helt naturligt, kaloriefrit sødemiddel udvundet fra en plante, men det har en lidt bitter eftersmag. Stevia og Erythriol er de sundeste valg, hvis du ønsker at søde kaloriefrit.
Læs også: Lynguide til sødemidler
Kom i gang i dag!
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-vafler |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-smoothies |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-laks i osteskjul |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-brød |