(2-3 pers.)
Det skal du bruge til tærte med tomat og spinat
Prøv også: Tærte med skinke og tomater
Dej:
2 dl hvedemel
1½ dl groft fuldkornsmel
40 g smør
½ tsk. salt
½ dl vand
Fyld:
400 g store tomater
150 g frisk spinat
3 æg
Lidt salt og peber
½ dl yoghurt
75 g emmentalerost
Sådan laver du tærten
Bland de to slags mel og salt.
Smuldr smørret i og saml dejen med vandet.
Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med den.
Læg en strimmel alufolie på kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200º i 7 min.
Halvér tomaterne og tag indmaden ud.
Skær kødet i små tern.
Damp spinaten let og lad vandet løbe fra.
Fjern alufolien.
Bland tomater, spinat, salt og peber og læg det på den forbagte tærtebund.
Pisk æg med salt, peber, yoghurt og det meste af osten.
Hæld æggemassen over tærten og drys med resten af osten.
Bag tærten ved 200º i ca. 25-30 min., til æggemassen er stivnet og gylden på overfladen.
Prøv også: Brittas hindbærtærte