Det skal du bruge til tarteletter med svamperagout:
(4 pers.)
100 g røget bacon
650 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 fed hvidløg
3 stilke timian
1 dl rødvin
1 dl grønsagsbouillon
1 dl fløde
1½ usprøjtet citron
Salt og peber
12 tarteletter
2 spsk. revet
parmesanost
Timian
Prøv også: Tarteletter med sundt fyld
Sådan laver du tarteletter med svamperagout
Skær baconen i små tern og svampene i grove stykker.
Varm olivenolie og smør godt op og rist baconen i det.
Tilsæt svampene og lad dem riste, til de begynder at tage farve.
Hak hvidløget, tilsæt det sammen med timian, rødvin og bouillon og lad retten småsimre i 15 min., til væden er dampet ind.
Rør fløde og revet citronskal i, lad det koge igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
Lun tarteletterne, fyld dem med svamperagouten og servér dem drysset med revet parmesan, citronskal og frisk timian.
Tag også et i kig i galleriet og få inspiration til nytårsmnuen
Nytårsmenu med skaldyr og fisk


Forret til nytårsmenu: Jomfruhummer (6 pers.)


Hovedret til nytårsmenu: lakserullesteg


Ostebord til nytårsmenu


Dessert til nytårsmenuen: champagne-syllabub


Kage til nytårsmenuen


Nytårs-drink med champagne, pærer og lakrids
Denne drik skal nok give lidt varme til de forfrosne fyrværkeritilskuere.
Få opskriften på den den dejlige, varme nytårsdrik med pærer, lakrids og champagne lige HER


Kransekage-konfekt
Ingredienser:
500 g marcipan
1½ pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis
4 spsk. kokosmel
35 g finthakket, tørret jordbær el. blåbær
50 g nougat
25 g mandelflager
25 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Rør marcipanen med æggehvide og flormelis til en ensartet masse. Del massen i tre og ælt 1 spsk. kokosmel i den ene og jordbær i den anden. Skær nougaten i tynde stænger og pak dem ind i den sidste kransekagemasse. Rul kokos- og jordbærmassen til 2 cm tykke stænger. Klem stængerne i toppen, så de får tre sider, og vend kokosstangen i kokos og jordbærstangen i mandelflager. Bag alle tre slags øverst i ovnen ved 220° i 12 min., til de er let gyldne. Smelt chokoladen, dekorer de afkølede nougatstænger og server.
Opskrift: Kristina Marckmann, Foto: Wichmann+Bendtsen photography