Opskrifter

Urtestegt fasanfilét med sølvbeder og kartoffelpakker

Lørdag, 22. september 2012af Redaktion
En lækker vildtret til efterårsdagene

(4 pers.)

6-8 fasanfiléter
Salt og peber
2-3 dl hakkede krydderurter, f.eks. persille, kinaløg, oregano
Smør el. olie til stegning
Ca. 2 dl madlavningsfløde

Tilbehør
1 bundt bladbeder
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Lidt sukker
4-5 kryddertomater
16-20 små kartofler
Flagesalt

TIP

  • Fasanfilét findes i større supermarkeder på frost. Der er 2-3 fileter i hver pakke, der vejer ca. 200 g.
  • Retten kan også laves med perlehønebrystfilét.

Hak krydderurterne fint og bred dem ud på en tallerken. Krydr fasanfiléterne med salt og peber og vend dem i krydderurterne. Klap urterne lidt ind i kødet, så de bliver hængende. Brun hurtigt filéterne på en pande i smør eller olie. Dæmp varmen og hæld fløden ved. Lad det simre under låg 10-12 min., til filéterne er lige netop møre.

Tilbehør: Skyl bladbederne godt. Riv bladene af, rul dem sammen og snit dem. Halvér tomaterne, pres kernerne ud og skær tomatkødet i strimler. Snit bedestilkene og hak hvidløgene. Svits stilke og hvidløg 5-6 min. i olie sammen med citronsaft, salt og peber. Tilsæt de snittede blade og tomater og lad dem simre 3-4 min. Smag til med salt, peber og et nip sukker.

Skrub kartoflerne og læg dem portionsvis på 4 stk. bagepapir. Sno papiret sammen for oven og læg pakkerne i ovnen 25-30 min. ved 200°. Åbn pakkerne og drys flagesalt over kartoflerne.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Det er vildt...


Vildsvineryg med
majroer og kartoffel-
tournedos

Dyreragout med øl

Fasanbryst i æble-
nøddesauce

Vildtbøffer med blå-
bærsovs

Vildtgryde med port-
vin og druer













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop