(4 pers.)
Det skal du bruge til vintergryde:
12 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
800 g skært
oksekød skåret i tern
250 g champignoner
25 g smør
250 g tomater
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 øl
3 laurbærblade
5 kviste timian
Salt og peber
Tilbehør:
Ovnstegte kartofler og grøn salat
Sådan laver du vintergryde
Pil løgene og steg dem hele i olie i en stor gryde, til de er brunede.
Tag dem op og brun kødet.
Rens svampene og skær dem i kvarter.
Tag kødet op og brun svampene i smørret.
Skyl og rens tomater og peberfrugter og skær begge dele i mindre stykker.
Steg tomater og peberfrugter sammen med svampene i 5 min., tilsæt øllet og kom kød og løg tilbage i gryden.
Tilsæt laurbærblade og timian og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og lad det hele småsimre i 2 timer.
Servér retten med ovnstegte kartofler og grøn salat.
Prøv også: Lammekølle a la Provence