Maden er en vigtig del af stoffet i Familie Journal i dag. Hver uge bringer vi adskillige sider med opskrifter på mad til hverdag og til fest og til brød, kager og desserter.
Dertil kommer adskillige hæfter med særlige emner, kager og knas til jul, jordbær og rabarber om foråret, is om sommeren og så videre. Helt som traditionerne byder.
Sådan har det ikke været altid. Faktisk gik der mange år, før der for alvor var madopskrifter i bladets spalter på fast basis som i dag. Der var nu og da af og til opskrifter og anvisninger, og i nogle år et forslag til en ugentlig madplan.
Otte opskrifter på lækre cheesecakes her
Mad i 55 år
Først fra 1962 kom der for alvor gang i madstoffet i bladet. Da startede nemlig Kirsten Hüttemeier som fast skribent på bladet. Hun fortsatte med at skrive i bladet frem til 2000, hvor hun var blevet 86 år, og havde i en del år fast telefontid, hvor bladets læsere kunne ringe ind og stille spørgsmål og få opskrifter.
Helt frem til 1989 var Kirsten alene om at forsyne Familie Journal med madstof. Så kom Anne Skovgaard-Petersen til og nogle få år senere Helle Brønnum Carlsen.
Kender du mad-bladene Spis Bedre og Mad og Bolig?
Mange år med Hüttemeier
Kirsten var trods sin høje alder stadig med i bladet, og de to ”nye” kørte i mange år et fantastisk parløb i en periode, hvor maden var virkelig populær. Her kom mange ekstra kogebøger og hæfter og en stor samleserie med madkort.
Anne fortsatte på bladet, indtil hun valgte at lade sig pensionere i 2015. I 2007 kom Kristina Marckmann med på holdet, og efter Annes pensionering blev holdet udvidet med Christine Bille.
Al maden til Familie Journal bliver fremstillet og fotograferet hjemme i madeksperternes egne køkkener. Der er aldrig tale om nogen form for snyd - al den mad, du ser uge efter uge på de dejlige billeder i bladet og på nettet, er mad, som kan spises.
Find madskribenternes gode opskrifter her
Dejlige opskrifter på god mad - med promiller
Mad med promiller i










Kalveculotte med grønne peberkorn og tomater
Server den sammen med bagte courgetter med citron og urter
Find opskriften her...


Kylling i rabarbervinsauce
De fleste bruger rabarber i desserter, men rabarberne kan også krydre en grydestegt kylling
Find opskriften her...


Orangemarineret lammekølle
En god lammekølle kan blive endnu bedre, hvis den får lov at trække i en lidt sød marinade, der nærmest karamelliserer under tilberedningen
Find opskriften her...


Vildsvinekam med rødvinssauce
Magert og velsmagende kød med lækkert tilbehør
Se opskriften her...


Vildtgryde med portvin og druer
Lækker middag med vildtkød til de kolde aftener
Se opskriften her...




Stegte koteletter på ben i asiatisk rødvinssovs
Lækker middag med et asiatisk twist
Find opskriften her...






Romfromage med mandler og hindbærcoulis
Skøn fromage med lidt promille i
Find opskriften her...


Frugter i portvin med safransauce
Sød og sofistikeret sensommer-dessert
Find opskriften her...
Relaterede artikler