Livshistorier
Min svigermor skabte dårlig stemning
Maden er en vigtig del af stoffet i Familie Journal i dag. Hver uge bringer vi adskillige sider med opskrifter på mad til hverdag og til fest og til brød, kager og desserter.
Dertil kommer adskillige hæfter med særlige emner, kager og knas til jul, jordbær og rabarber om foråret, is om sommeren og så videre. Helt som traditionerne byder.
Sådan har det ikke været altid. Faktisk gik der mange år, før der for alvor var madopskrifter i bladets spalter på fast basis som i dag. Der var nu og da af og til opskrifter og anvisninger, og i nogle år et forslag til en ugentlig madplan.
Otte opskrifter på lækre cheesecakes her
Først fra 1962 kom der for alvor gang i madstoffet i bladet. Da startede nemlig Kirsten Hüttemeier som fast skribent på bladet. Hun fortsatte med at skrive i bladet frem til 2000, hvor hun var blevet 86 år, og havde i en del år fast telefontid, hvor bladets læsere kunne ringe ind og stille spørgsmål og få opskrifter.
Helt frem til 1989 var Kirsten alene om at forsyne Familie Journal med madstof. Så kom Anne Skovgaard-Petersen til og nogle få år senere Helle Brønnum Carlsen.
Kender du mad-bladene Spis Bedre og Mad og Bolig? (link fjernet)
Kirsten var trods sin høje alder stadig med i bladet, og de to ”nye” kørte i mange år et fantastisk parløb i en periode, hvor maden var virkelig populær. Her kom mange ekstra kogebøger og hæfter og en stor samleserie med madkort.
Anne fortsatte på bladet, indtil hun valgte at lade sig pensionere i 2015. I 2007 kom Kristina Marckmann med på holdet, og efter Annes pensionering blev holdet udvidet med Christine Bille.
Al maden til Familie Journal bliver fremstillet og fotograferet hjemme i madeksperternes egne køkkener. Der er aldrig tale om nogen form for snyd - al den mad, du ser uge efter uge på de dejlige billeder i bladet og på nettet, er mad, som kan spises.
Find madskribenternes gode opskrifter her
Dejlige opskrifter på god mad - med promiller