Køb din filmklassiker med Familie Journal

Onsdag, 17. april 2013
af Jannie Øberg / Foto: AOP
De næste 15 uger giver vi dig mulighed for at samle nogle af dansk films bedste klassikere i en samleboks. I denne uge er det Mig og min lillebror, men du kan også glæde dig til Familien Gyldenkål, Soldaterkammerater og Piger i trøjen.
De festlige soldaterkammerater
De festlige soldaterkammerater

Over de næste 15 uger kan du sammen med dit Familie Journal eller Billed-Bladet købe en ægte filmklassiker for kun 43 kr. ekstra. I denne uge, som er den første, får du også en fin samleæske.

Det er klassikere som Familien Gyldenkål, Mig og min lillebror, Soldaterkammerater og Piger i trøjen, der kan købes. Gode, gamle danske film med nogle af tidens allerstørste skuespillere som Preben Kaas, Ove Sprogøe, Poul Reichhardt og selvfølgelig Dirch Passer.

PRØV OGSÅ: Er du dus med Dirch? Prøv testen her...

Mig og min lillebror

Vi starter med Mig og min lillebror, som er en serie på tre film. Poul Reichhardt og Dirch Passer spiller de gemytlige brødre Severinsen, som bor på en stor, men misrøgtet gård på den lille ø Bomø. Der vendes op og ned på deres tilværelse, og filmen er fuld af humor og spas.

Piger i trøjen

Pigerne kan også være soldater, beviser de i disse tre skønne film om kvinder i militæret. Dirch Passer spiller oversergenten, som ofte kommer galt afsted, når han omgås pigerne, der med hver deres personlighed er fulde af sjov og løjer. Det er skøn underholdning med bla. Kirsten Walther i trøjen.

PRØV OGSÅ: En festlig quiz om Poul Reichhardt

Soldaterkammerater

Det danske militær indkalder hvert år tusindvis af unge mænd for at de kan lære at omgås våben af enhver art, og for at bringe dem i en god fysisk form. I filmrækken her, som består af seks film, møder vi en række vidt forskellige unge mænd, der sammen hjælper hinanden gennem militæret og livet med godt humør og god musik. En skøn filmklassiker med Poul Hagen, Ebbe Langberg, Preben Kaas og Klaus Pagh på rollelisten.

Familien Gyldenkål

Du kan også glæde dig til et gensyn med den sjove familie Gyldenkål, der egentlig hedder Iversen. Da de får bøvl med skattevæsen, pantefoged og arbejdsgivere, vælger de at skifte navn. Ved hjælp af opfindsomme svindelnumre bliver familien meget snart velhavende og respektable borgere. God og festlig familie-underholdning i tre film med Axel Strøbye, Ove Sprogøe og Kirsten Walther.