Aftensmad med en lille fjer på

Lørdag, 7. juni 2014
af Redaktion
Med dit Familie Journal i denne uge får du et flot tillæg med masser af opskrifter på retter med kylling. Du kan også læse om Gitte, der blev så alvorligt syg efter en vaccination, at hun havde svært ved at passe sine børn. Du kan også læse om Lis, der er gift med en transvestit. Du får naturligvis mange flere artikler, dejlige romaner, strikke- og madopskrifter i denne uges Familie Journal.

Af chefredaktør Anette Kokholm

Min svigermor er uddannet kold jomfru, og det betyder, at når hun laver mad, så synger englene.

Min mand kan stadig få et saligt udtryk i øjnene, når han fortæller om sin barndoms måltider, især når svigermor en gang imellem tog en kylling med hjem fra viktualieforretningen. For dengang var der kyllinger til!

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Min svigermor fortæller, at kylling i de år var en meget dyr og fin spise, som hun altid serverede med (hjemmelavet selvfølgelig!) agurkesalat og nye kartofler. I dag er hun berømt i hele familien for sin amerikanske kyllingesalat med karry og bacon. Uhm...

Klar til ovnen

Selv har jeg med al respekt for min egen mors kogekunst bogstavelig talt levet af lørdagskylling, for den var nemlig det helt store i mit barndomshjem. Min mor var alene med os to piger, så maden skulle være til at overskue til hverdag.

For dem, der ikke måtte vide det, var lørdagskyllingen udskåret og lå allerede i supermarkedet i en foliebakke klar til ovnen. I dag har mange kun hån tilovers for den, men jeg har faktisk gode minder om den.

Hjemme hos mig optræder kylling således stadig meget ofte på middagsbordet - grillet, stegt, i wok, i salater, i omeletter, ja, alle vegne. Så jeg er egentlig en ret ferm kyllingekok. Alligevel har jeg glædet mig til denne uges kogebog, for man kan aldrig få for meget inspiration, vel?

Venlige hilsner

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Ris og ros til Anette: redaktionen@familiejournal.dk.

Tilmeld dig Familie Journals nyhedsbrev her
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal, "Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"