Skolestart

Mandag, 12. august 2013
af Redaktion
Jeg har stor respekt for vores lærere, og jeg tror, vi alle kan huske netop dén lærer, der gjorde en forskel i vores liv. Tillykke til landets nye skolebørn.

Af chefredaktør Anette Kokholm

Jeg bliver altid så rørt, når jeg ser de nye skolebørn. Med deres skinnende nye rygsække og en forælder i hånden på vej mod deres nye liv.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Vi har fem børn hos os, og der er kun en enkelt tilbage i skolesystemet. Han skal i 7. klasse nu, og også for ham sker der store forandringer. At komme i udskolingen, som det hedder på nudansk, betyder for ham nye lærere, nye kammerater, ny bygning. Det betyder meget for en 13-årig.

Både barskt og godt

Det betyder også meget for mig, må jeg indrømme. Skolen er et sted, vi alle har været, først som elever og siden med vores børn. Det er her, vi for alvor møder verden, og det kan både være barskt og godt. At stå på sidelinjen som forælder kræver, at man er god til at balancere. Man skal følge med og bakke op, men man skal også kunne træde et skridt tilbage og lade barnet klare det meste selv.

Jeg har stor respekt for vores lærere, og jeg tror, vi alle kan huske netop dén lærer, der gjorde en forskel i vores liv. Som åbnede døren til lærdom på en inviterende måde, som forstod, hvem man var og hjalp én igennem. Til lykke til de nye skolebørn!

Venlig hilsen

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Ris og ros til Anette: redaktionen@familiejournal.dk.

Tilmeld dig Familie Journals nyhedsbrev her
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal, "Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"