Ugens blad: Favoritter fra oldemors køkken

Mandag, 2. maj 2016
af redaktionen
I denne uges Familie Journal går vi i oldemors køkken og laver noget af det bedste fra en svunden tid.
Familie Journal nr. 18/2016

Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse Familie Journal på din iPad? Klik her, for at hente bladet >>

Succes i Viborg med behandling af overvægtige børn

Alt for mange danske børn vejer for meget. På sygehuset i Viborg findes et behandlingstilbud, hvor hele familien inddrages, og det virker. For Simone har det betydet, at hun er blevet gladere og mere tilfreds med sig selv.

Mor og far ødelægger min konfirmation

Puk har fået brev fra en frustreret konfirmand, som søger råd om, hvordan hun undgår at hendes forældre, som er skilt, ødelægger festen på grund af deres uvenskab. Læs svaret i Puks brevkasse.

Fra oldemors sommerkøkken

Lange, lyse sommeraftener, nyplukkede og lune jordbær og masser af saftevand. Har du været så heldig at opleve oldemors sommerkøkken, har du fået noget af det bedste fra det danske køkken, som det opstod i 1800-tallet. Oldemor fulgte årstiden og serverede lys og delikat mad. Glæd dig til ugens tillæg.

Familie Journal nr. 18 er på gaden mandag d. 2. maj 2016.

Chefredaktøren fortæller...

En af de gode ting ved forårsmånederne er de ekstra fridage, som er drysset rundt i kalenderen. De kan bruges til havearbejde, gæster eller måske lidt ekstra tid til læsning, som jeg altid sætter pris på. Hvad enten det kan foregå udendørs i drømmesengen eller inde med regnen trommende på taget.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Lige nu glæder jeg mig til at gå i gang med ”Første sommer” af Rosamunde Pilcher, den engelske bestsellerforfatter, som er elsket verden over for sine ofte romantiske historier og sin medrivende måde at fortælle på.

Historien udspiller sig i Sydengland i de storslåede og smukke landskaber, vi kender så godt fra den dejlige tv-serie ”Downton Abbey”.

Man kan da kun glæde sig!

Bogen udkommer som en del af serien Favorit-bøger, som du kan finde i Fakta, SuperBrugsen og Kvickly samme sted som ugebladene.

Skulle du nu være til havearbejde – ved siden af eller i stedet for læsningen – så kig på Tonies inspirerende havehjørne, hvor hun fortæller om at dyrke diverse afgrøder på meget begrænset plads. Selv på en altan eller i en meget lille gårdhave kan du dyrke agurker, tomater, krydderurter og andet godt.

God fornøjelse i helligdagene.

Har du husket Mors dag?