Ugens blad: Gør maven glad med Low FODMAP diæten

Mandag, 8. februar 2016
af redaktionen
Har du symptomer som mavesmerter, luft i maven, oppustethed og løs eller hård mave? I denne uges Familie Journal kan du læse om Low FODMAP diæten, der kan hjælpe dig med at lindre disse symptomer.

Familie Journal i denne uge

Vil du have abonnement på Familie Journal?
Klik her, for at se de aktuelle abonnementstilbud >>

Færdig med at søge trøst i flaskerne

Karin havde glædet sig rigtig meget til at passe sit barnebarn. Men alligevel drak hun sig så beruset, at knægten var nødt til at ringe efter sin far. Den dag blev et vendepunkt i Karins liv. Den dag tog hun sig endelig sammen til at komme i behandling for sit alkoholmisbrug.

Kræften fik ikke lov til at fylde

66-årige Bente Holm troede ikke et minut på, at hun ville dø af brystkræft, da hun fik diagnosen for fire år siden. Men alvorlig sygdom rusker alligevel op i tankerne – ikke mindst i en lille familie som Bentes, hvor det meste handler om Sune, der er 35 år og udviklingshæmmet.

Diætisternes favoritkur: Low FODMAP diæten

Low FODMAP diet er udviklet i Australien for at lindre symptomer på en irritabel tarm. Irritabel tarm rammer ca. 10-15% af alle danskere og betyder symptomer som mavesmerter, luft i maven, oppustethed og løs eller hård mave. Low FODMAP diet kan lindre disse symptomer hos ca. 75% af alle med irritabel tarm, og diæten er derfor blevet meget populær de seneste år. Du får en guide samt lækre opskrifter til diæten i denne uges Familie Journal.

Familie Journal nr. 6 er på gaden d. 8. februar 2016.

Rabatkoden gælder til og med d. 16. februar 2016.

Chefredaktøren fortæller...

Der opstår sådan en særlig følelse, når man synger. Jeg har tænkt en del over det, og min mund kan altså ikke lade være med at smile, når jeg synger.

Jeg har sunget en del i mit liv, for jeg er ud af en musikalsk familie og kunne ikke forestille mig et liv uden musik og sang.

Min morfar var musiker, min moster var jazzsangerinde, og min mor synger som en drøm. Min far spiller, min mand spiller, mine børn … Og når vi er til familiefest, ender vi altid med at sidde rundt om bordet med et par guitarer og synge. Jeg elsker hvert et øjeblik.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Derfor slog jeg også straks til, da jeg fik chancen for at synge til vores store Dansktop Prisen-fest. Valget faldt på den skønne ”Dansevise” fra 1963, og jeg gjorde mit bedste for at lyde næsten lige så godt som Grethe Ingmann. Det er der ingen, der kan, men det gik da alligevel.

Lige så overvældende det var at stå på scenen foran 5.000 mennesker, lige så befriende var det, da jeg skulle synge. Det var lige præcis, som stemningen i sangen vil det: et solstrejf i en vandpyt.

Vi havde i øvrigt en herlig aften dér i Herning. Tak for sidst til alle jer, der var med til at nyde showet og danse det meste af natten væk!

Vil du have fingrene i Familie Journal med det samme?

Du kan downloade og læse Familie Journal på din Ipad.
Det er helt enkelt at komme i gang:

1. Du går ind på AppStore på din Ipad.
2. Du skriver Familie Journal i søgefeltet i højre hjørne.
3. Du trykker på søgeknappen på dit tastatur.
4. Du installerer dit ugeblad.