Ugens blad: Sommermad med Karoline

Mandag, 20. juni 2016
af redaktionen
Med dit Familie Journal i denne uge får du et hæfte med masser af skønne sommeropskrifter fra Karolines Køkken.
Familie Journal nr. 25/2016

Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse Familie Journal på din iPad? Klik her, for at hente bladet >>

Helle og Theis troede ikke, Helle kunne blive gravid

Det var et helt afklaret par, der for lidt over et år siden tog til Senegal for at hente den dreng, som skulle blive deres søn. Endelig havde de accepteret, at de ikke kunne få børn sammen – men så blev den vandrehistorie, de havde hørt adskillige gange, virkelighed for dem.

Familie Journal vandrer på Hærvejen

I august 2015 besluttede Familie Journals journalister Jannie og Caroline sig for at undersøge Hærvejen, Danmarks svar på pilgrimsvandringens røde løber. Turen på 33 kilometer bød på imponerende natur og angstfremkaldende vejrfænomener.

I Karolines fodspor

I denne uge følger der et stort hæfte med Familie Journal med de skønneste opskrifter fra Karolines køkken. Der er både opskrifter på fisk, skaldyr, salater, lasagne, kylling, bøf, kager og desserter.

I galleriet får du et smukig på nogle af de lækre retter i hæftet

Sommermad med Karoline
Anette Kokholm

Jeg har dem faktisk stadig – de små, firkantede kogebøger fra Karolines Køkken. De er helt tilbage fra min barndom, og nogle af dem er så slidte, at man ikke kan se halvdelen af opskrifterne, men pyt med det.

Karolinebøgerne dumpede ind ad brevsprækkerne hos hele Danmark i årevis. Eftersom det var en stor mejeri-gigant, der stod bag dem, svømmede opskrifterne i mælkeprodukter til den fede side.

Jeg husker for eksempel deres tunmousse, hvor der skulle en hel pakke smør i en enkelt lille portion. Ikke lige mad, der gør noget for sundheden, men erstatter man de mange liter fløde, smør og cremefraiche med noget mere magert, så har man faktisk en samling klassikere, der holder den dag i dag.

Og så er det så hyggeligt at tage turen ned ad mindernes sti på middagsbordet. Græsk farsbrød, enebærgryde, flødekartofler, koteletter i sennepssauce... For slet ikke at nævne gulerodskage, cookies, brownies og – uhm!

Vi er hoppet med på Karolines Køkken-vognen i denne uge og har lavet en udgave, der egner sig til sommer og til 2016.

Velbekomme og god fornøjelse med resten af bladet også!

Abonnement på Familie Journal