Chokoladerugboller
Ingredienser til chokoladerugboller
(12 stk.)
1. dag
150 g knækkede rugkerner
3 dl vand
300 g rugmel
2.dag:
2 dl vand
25 g gær
2 spsk. kakao
60 g sukker
1 tsk. salt
1 spsk. nøddeolie
2 spsk. yoghurt
100 g mørk chokolade
100 g hørfrø
100 g græskarkerner
100 g solsikkefrø
200 g hvedemel
Sådan gør du
Rør vand med knækkede rugkerner, salt og rugmel. Lad det stå natten over. Hak chokoladen groft. Rør vandet med gæren, kom det i rugblandingen og rør alle ingredienserne i undtagen hvedemelet, der æltes i lidt ad gangen, til dejen er næsten fast og formbar. Lad den hæve 2-3 timer tildækket. Form små, aflange boller og lad dem efterhæve ½ time. Bages ved 225° i 15-20 min. Kan fryses.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Banansnegle med kanel
Croissanter og chokoladehorn
Lækker brunch
Masser af lækre og spændende retter til en brunch...