Opskrifter

Farserede rødspættefileter

Fredag, 16. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Det er der ingen ben i...

Opskrift på farserede rødspættefileter

(4 pers.)

8 rødspætter, skrubbe- el. isingfileter
150 g grov fiskefars
1 æggeblomme
2 spsk. hakkede krydderurter, persille, purløg og kørvel
Salt og peber

Til stegning
1 dl mel
1 spsk. olie og 40 g smør

Fremgangsmåde til farserede rødspættefileter

Skyl og tør rødspættefileterne. Rør fiskefarsen med æggeblomme, hakkede urter samt lidt salt og peber. Smør 4 af fileterne med et godt lag fiskefars og læg de 4 andre fileter oven på. Klap siderne let sammen, så farsen bliver derinde. Drys fisken med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem på panden i en blanding af smør og olie. Vend dem forsigtigt efter 3-4 min. og steg dem et par min. på den anden side.
Servér med færdige minirøsti el. kartofler, råkost og ærtesauce.

Opskrift på ærtesauce

1½ dl hvidvin el. fiskebouillon
100 g fine frosne ærter
1 dl fløde
1 tsk. majsstivelse
1 lille bdt. purløg
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde til ærtesauce

Varm hvidvinen op og varm ærterne i vinen. Purér ærterne med en stavblender. Rør fløde og majsstivelse sammen og hæld det i gryden. Varm saucen igennem, tag gryden fra varmen og tilsæt snittet purløg. Smag puréen til med citronsaft, salt og peber.