Opskrifter

Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

Torsdag, 1. november 2012af Ulrika Davidsson/Foto: Malthe DanielssonDavidsson/Foto: Malthe Danielsson
Læs her hvilke madvarer må du spise - og hvilke du skal holde dig fra, når du er på Lavkarbo-kost

3 gode råd til at overholde en low carb eller lavkarbo-slankekur:

1. På en Low carb-slankekur skal du spise meget lidt kulhydrat (f.eks. sukker, mel, pasta og ris) - og når du spiser kulhydrater, skal de være langsomt opsættelige. Karbo betyder i øvrigt blot kulhydrater.

2. På en Low carb-slankekur skal du fylde godt på med proteiner (f.eks. kød og æg).

3. På en Low carb-slankekur behøver du ikke gå den store bue udenom fedtet, som du sikkert har været vant til i årevis.

Her er en praktisk liste over, hvilke madvarer du kan spise - og hvilke du skal holde dig fra, når du er på Lavkarbo-kost.

Sådan spiser du efter Low carb-/Lavkarbo-slankekuren

Ja-mad Lidt men godt-mad Mælkeprodukter (mælk, kærnemælk,
yoghurt naturel, ost, hytteost, creme
fraiche, piskefløde og smør)

Fed ost som brie, camembert, feta,
gorgonzola, mozzarella, gedeost og parmesan

Oksekød, svinekød, lammekød, kylling,
fisk, skaldyr (skær ikke det synlige fedt væk)

Grønsager (både friske og frosne): Blomkål,
kål, broccoli, squash, løg, asparges, bambus-
skud, auberginer, tomat, peberfrugt, avocado,
spinat og agurk. Og al slags salat (f.eks. rucola, romaine, iceberg,spinat)

Krydderier (inkl. salt som ikke indeholder glutamat) og friske krydderier.

Hjemmelavet sovs (uden kulhydrater). Dressing af raps-
eller olivenolie og eddike (eller citron).

Mayonnaise

Hørfrø

Oliven

Kokosfedt (fås i helsebutikker)

Æg (helst økologiske)

Bønner og linser

Frugt

Nødder, mandler og solsikkekerner

En lille smule chokolade (med mindst 70% kakao)

Nej-mad

Kartofler og kartoffelbaserede produkter

Ris og risprodukter

Majs og majsprodukter, f.eks. cornflakes

Kornprodukter som pasta, brød, kiks og grød

Pølser og andre blandingsprodukter

Alt sukker og søde sager som slik, kager og sukkersødede drikke

Margarine, omega-6-rige madolier som majs, solsikke- og peanutolie

Færdigretter - de indeholder næsten altid mere end 10% kulhydrat

En anden god huskeregel er at kigge på varedeklarationerne: Hvis der er under 10 g kulhydrat pr. 100 g, er det godt.

Flere slankende Lavkarbo / Low carb-opskrifter