Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

3 gode råd til at overholde en low carb eller lavkarbo-slankekur:
1. På en Low carb-slankekur skal du spise meget lidt kulhydrat (f.eks. sukker, mel, pasta og ris) - og når du spiser kulhydrater, skal de være langsomt opsættelige. Karbo betyder i øvrigt blot kulhydrater.
2. På en Low carb-slankekur skal du fylde godt på med proteiner (f.eks. kød og æg).
3. På en Low carb-slankekur behøver du ikke gå den store bue udenom fedtet, som du sikkert har været vant til i årevis.
Her er en praktisk liste over, hvilke madvarer du kan spise - og hvilke du skal holde dig fra, når du er på Lavkarbo-kost.
Sådan spiser du efter Low carb-/Lavkarbo-slankekuren
yoghurt naturel, ost, hytteost, creme
fraiche, piskefløde og smør)
Fed ost som brie, camembert, feta,
gorgonzola, mozzarella, gedeost og parmesan
Oksekød, svinekød, lammekød, kylling,
fisk, skaldyr (skær ikke det synlige fedt væk)
Grønsager (både friske og frosne): Blomkål,
kål, broccoli, squash, løg, asparges, bambus-
skud, auberginer, tomat, peberfrugt, avocado,
spinat og agurk. Og al slags salat (f.eks. rucola, romaine, iceberg,spinat)
Krydderier (inkl. salt som ikke indeholder glutamat) og friske krydderier.
Hjemmelavet sovs (uden kulhydrater). Dressing af raps-
eller olivenolie og eddike (eller citron).
Mayonnaise
Hørfrø
Oliven
Kokosfedt (fås i helsebutikker)
Æg (helst økologiske)
Bønner og linserFrugt
Nødder, mandler og solsikkekerner
En lille smule chokolade (med mindst 70% kakao)
Nej-madKartofler og kartoffelbaserede produkter
Ris og risprodukter
Majs og majsprodukter, f.eks. cornflakes
Kornprodukter som pasta, brød, kiks og grød
Pølser og andre blandingsprodukter
Alt sukker og søde sager som slik, kager og sukkersødede drikke
Margarine, omega-6-rige madolier som majs, solsikke- og peanutolie
Færdigretter - de indeholder næsten altid mere end 10% kulhydrat
En anden god huskeregel er at kigge på varedeklarationerne: Hvis der er under 10 g kulhydrat pr. 100 g, er det godt.