Rod-deller med krydret pebersovs
(2 pers.)
25 min.
250 g revet persillerod
50 g revet cheddar
1 hakket fed hvidløg
1 spsk. hakket persille
1 æg
1 dl mælk
50 g rasp
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Olie til stegning
1 løg
1 spsk. olie
2 røde peberfrugter
1½ dl vand
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Kogte kartofler
Brød
Bland persillerod, ost, hvidløg, persille, æg, mælk, rasp, salt og peber til en sammenhængende fars. Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne i lidt olie 4 min. på hver side. Hak løg og peberfrugter fint. Svits løget i olien i 2 min., tilsæt peberfrugter, vand og cayennepeber og lad det simre under låg i 5 min. Blend sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler og brød.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kinesiske frikadeller
Frikadeller med urter
Nøddefrikadeller med citron
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)