(4 pers.)
4 flåede rødspætter, ca. 400 g pr. stk.
Rugmel
Salt og peber
Smør til stegning
1 kg pillekartofler
1 lille bundt persille
100 g smør
Citroner
Tilbehør
Hovedsalat med mormordressing
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Kog kartoflerne i letsaltet vand. Hæld koldt vand på og pil dem. Vend de rensede, flåede rødspætter i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i smør på en pande, der skal ikke spares på smørret, men der optages heller ikke mere end det, der er brug for. Stegetiden er ca. 6-8 min. på hver side. Smelt smørret til sovsen uden, at det bruner. Hak skyllet persille og vend i sovsen. Server fisken med pillede kartofler, smørsovs, citronbåde og en salat af hovedsalat med dressing af fløde, citron, sukker, salt og peber.
Tip: Prøv at stege i gammeldags smør med Læsø salt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Stegt flæsk med persillesovs
Kogt torsk
Ovnbagt fisk med tomat
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)