Opskrifter

Vintergryde

Lørdag, 25. februar 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Når det blæser og er koldt udenfor, er der ikke noget bedre end en god varm vintergryde. Denne er med oksekød og grøntsager. Servér den med sprøde ovnbagte kartofler.
(4 pers.)

Det skal du bruge til vintergryde:

12 skalotteløg 2 spsk. olivenolie 800 g skært oksekød skåret i tern 250 g champignoner 25 g smør 250 g tomater 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 1 øl 3 laurbærblade 5 kviste timian Salt og peber Tilbehør: Ovnstegte kartofler og grøn salat Prøv også: Vintergryde med tomater, oksekød og champignoner

Sådan laver du vintergryde

Pil løgene og steg dem hele i olie i en stor gryde, til de er brunede. Tag dem op og brun kødet. Rens svampene og skær dem i kvarter. Tag kødet op og brun svampene i smørret. Skyl og rens tomater og peberfrugter og skær begge dele i mindre stykker. Steg tomater og peberfrugter sammen med svampene i 5 min., tilsæt øllet og kom kød og løg tilbage i gryden. Tilsæt laurbærblade og timian og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad det hele småsimre i 2 timer. Servér retten med ovnstegte kartofler og grøn salat. Prøv også: Lammekølle a la Provence