Familie Journal på sommertur: Glamping ved Marsk Camp

Mandag, 1. juli 2024
Fie Algreen,
Emma Alleshauge Dalskov
Foto: Fie Algreen og Emma Dalskov
En ferietrend, der de seneste år har vundet indpas i Danmark, er glamping - en kombination af "glamour" og "camping". Vi skal se, om der er noget om snakken
Familie Journal på glamping

Emma og Fie fortsætter deres tur. Mens Emma ikke er særlig glad for traditionel camping, er Fie en dedikeret campist, så kompromiset bliver glamping, som er en luksuriøs måde at nyde naturen på uden at gå på kompromis med komforten.

Ved ankomsten til Marsk Camp ser vi straks, at stedet er noget helt særligt. Hovedindgangen ligger på toppen af en bakke, hvorfra vi kan nyde udsigten over de flade marker med de kilometerlange diger i horisonten.

I receptionen møder vi to hjælpsomme receptionister, der fortæller os om pladsen, teltet og de muligheder, området tilbyder. Derefter kører vi hen til vores telt. Vi parkerer bilen ved en lille privat parkeringsplads tæt på vores telt, som ligger bagerst med sit eget private område og udsigt til Marsktårnet.

Vores glampingtelt er udstyret med en stor dobbeltseng, et tekøkken og et hyggeligt siddeområde med to stole og et bord. Der er endda plads til en lille garderobe til vores tøj.

Familie Journal tager på glamping

På tur i marsken

Vi tager på en guidet tur i "Landkrabben" i marsken for at lære om områdets unikke historie.

På parkeringspladsen møder vi Keld Stenger, der er indehaver og guide på "Landkrabben". Han fortæller, at marsklandet gemmer på mange forskellige historier og et rigt dyre- og fugleliv, som han på sin egen lune facon forklarer han, at han kender som sin egen bukselomme.

Det er femte sæson Keld og sønnen, Nicolai, kører gæster og turister ud i marsklandet. De ser også frem til nogle sommermåneder, hvor de ikke kun skal køre Marsk Camps gæster rundt i området, de skal også skal køre glade koncertgængere til og fra Tønderfestival. ”Det er sjovt at se alle de festglade mennesker” forklarer han, inden vi stiger ombord på Landkrabben.

Under vores tur med Keld får vi også et indblik i hans viden om marsklandet. Han deler historier om de oprindelige marskmænd, der boede i små huse langs digerne, og hvordan hollænderne hjalp danskerne med at opføre mange kilometer af volde ud mod Mandø og Rømø.

En oplevelse rigere

Dagens program er langt fra slut, for vi skal op i Marsk Tower. Set nedefra ligner tårnet en optisk illusion. Marsk Tower strækker sig 25 meter op i luften og er inspireret af naturen og en DNA-streng.

Fra toppen har vi udsigt over hele Vadehavet. Det er en fantastisk oplevelse at stå deroppe, da landskabet er så fladt, og himlen fylder mere end noget andet sted, vi har besøgt.

Efter en begivenhedsrig eftermiddag vender vi tilbage til vores store telt og slapper af, inden vi skal besøge Restaurant Marsk. Vi bliver blæst bagover af den høje kvalitet. Forretten, hovedretten og den lækre jordbærsorbet til dessert spiller virkelig godt sammen med stedets smukke rammer, hvor vi er sikret en flot udsigt under hele middagen.

Vi må sige, at vores andet stop har gjort et stort indtryk på os.

Familie Journals sommertur i Danmark

Emma og Fie fra Familie Journal er taget på tur gennem det danske sommerland, hvor vejret kan være lige så skiftende som landskabet. Deres rejse begyndte på Nordfyn, hvor de fandt skjulte naturperler langs små, snoede landeveje. Valmuemarker og hyggelige vejboder med friske kartofler bidrog til den autentiske oplevelse.

På Marsk Camp ved Vadehavet oplevede Emma og Fie glamping i sin fineste form, hvor luksus møder natur ved kanten af Vadehavets marskland. Det var en oplevelse, der både inspirerede og beroligede.

Et særligt højdepunkt var turen med "Landkrabben" i marsklandet, hvor Keld og hans søn Nicolai har kørt gæster rundt i fem år. Deres guidede tur åbnede op for store og små naturoplevelser, alt imens de delte deres indgående viden om områdets historie og dyreliv.

Turen sluttede på Als, hvor Sønderborg Slot, lækker is fra Iskonditoriet og musikoplevelser på Nord-Als Musikfestivalen satte prikken over i'et på Familie Journals sommertur.

Følg med her på vores hjemmeside, eller klik ind på vores Facebook eller Instagram, for at se mere fra turen.