Familie Journal på sommertur i Landkrabben

Mandag, 1. juli 2024
Fie Algreen
Video: Emma Dalskov
Vi er stoppet ved Marsk Camp, og der skal Emma og Fie ud at opleve marsklandets historier og natur. Se videoen med Keld Stenger som guide

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Familie Journal tager på tur med Landkrabben ved Marsk Camp.

På parkeringspladsen møder vi Keld Stenger, indehaver og guide på "Landkrabben". Han fortæller os, at marsklandet gemmer på utallige historier og et rigt dyre- og fugleliv, som han kender som sin egen bukselomme.

Under vores tur med Keld får vi et dybtgående indblik i hans viden om marsklandet. Han deler fascinerende historier om de oprindelige marskmænd, der boede i små huse langs diget og bevogtede deres får.

Keld fortæller også om hollænderne, der hjalp danskerne med at opføre mange kilometer af volde ud mod Mandø og Rømø for at beskytte området mod oversvømmelser ved ebbe og flod.

Selvom alt ser roligt ud fra kreaturvognen, vi sidder i, ændrer det sig, da vi stiger ud fra Landkrabben og går op på diget. Her åbner det flade landskab sig op, og vi ser både store rovfugle som falken og mindre fugle som viben, der yngler i Vadehavet. Der er noget at se overalt, og der er hele tiden noget nyt, som Keld kan vise os. Det er overraskende, hvor meget der er at se i denne flade del af Danmark.

En travl mand

For fem år siden besluttede Keld at gå ned i tid som idrætslærer på den lokale skole. I hans lade stod en ubrugt grøn traktor, som han ønskede at finde en brug til. Det førte til en idé.

– Marsk Camp stod færdig samme år, og da jeg havde mere tid, kontaktede jeg dem bag stedet. Jeg kendte dem og spurgte, om de var interesserede i guidede ture. Det var de.

Det blev en succes. De begyndte med at køre gæsterne ud én gang om ugen i en enkelt sæson. Men året efter var der igen stor efterspørgsel, og de fortsatte. Nu er det femte sæson, hvor Keld og hans søn, Nicolai, kører gæster og turister rundt i området.

Nicolai kører traktoren, mens Keld fungerer som guide og fortæller om marsklandets mange historier. Undervejs er der mulighed for at se sjældne fugle.

De glæder sig til sommermånederne, hvor de ikke kun skal køre Marsk Camps gæster rundt, men også transportere glade koncertgængere til og fra Tønderfestival.

Landkrabben har plads til mange passagerer. Keld tilbyder forskellige former for kørsel, selvom hans favoritter er de guidede ture i marsken. Far og søn kører også studenterkørsel og polterabender. ”Det er sjovt at se alle de festglade mennesker,” siger han med et smil, lige inden vi stiger af "Landkrabben".

Familie Journals sommertur i Danmark

Emma og Fie fra Familie Journal er taget på en tur gennem det danske sommerland, hvor vejret kan være lige så skiftende som landskabet. Deres rejse begyndte på Nordfyn, hvor de fandt skjulte naturperler langs små, snoede landeveje. Valmuemarker og hyggelige vejboder med friske kartofler bidrog til den autentiske oplevelse.

På Marsk Camp ved Vadehavet oplevede Emma og Fie glamping i sin fineste form, hvor luksus møder natur ved kanten af Vadehavets marskland. Det var en oplevelse, der både inspirerede og beroligede.

Et særligt højdepunkt var turen med "Landkrabben" i marsklandet, hvor Keld og hans søn Nicolai har kørt gæster rundt i fem år. Deres guidede tur åbnede op for store og små naturoplevelser, alt imens de delte deres indgående viden om områdets historie og dyreliv.

Turen sluttede på Als, hvor Sønderborg Slot, lækker is fra Iskonditoriet og musikoplevelser på Nord-Als Musikfestival satte prikken over i'et på Familie Journals sommertur.

Følg med her på vores hjemmeside, eller klik ind på vores Facebook eller Instagram, for at se mere fra turen.