Kære Puk
Jeg er bange for at miste min datter
(4 pers.)
½ dl finvalsede havregryn
1½ dl mælk højst 0,7% fedt
1 lille løg (ca. 50 g)
1-2 fed hvidløg
400 g kalkunkød
1 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. Provencekrydderi
1 tsk. salt
½ tsk. hvid peber
8-20 grønne oliven m. paprikafyld
100 g kogt, røget eller stegt kalkunbryst
Udblød havregrynene i mælken. Pil løget og hak eller riv det fint. Pres hvidløget. Rør alle ingredienser til farsen, med undtagelse af oliven og kalkunbryst, godt sammen.
Skær olivenene i skiver og kalkunbrystet i små tern. Rør begge dele i farsen.
Kom farsen i en smurt form på ca. 1 l og bag den ved 200° i ca. 1 time.
Servér kalkunpostejen kold eller varm skåret i skiver.
Tip
Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk.
Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkunen
Energi-information pr. pers
Energi 900 kJ /215 kcal
Protein: 30 g
Kulhydrat: 7 g
Fedt: 7 g
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.