Små, grove risteboller

Søndag, 9. maj 2010
af Redaktion
Godt bagværk fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(30 stk.)

1½ dl hvede-kerner
Ca. 2 dl vand
25 g smør
4 dl minimælk
50 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1½ dl ylette
100 g grahamsmel
700 g hvedemel

Pensling
Ylette

Kom hvedekernerne i en skål. Dæk kernerne med vand og lad dem stå i ca. 6 timer. Skyl hvedekernerne i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk og hæld blandingen i en skål. Blandingen skal være fingervarm. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og ylette. Rør hvedekernerne i. Rør grahamsmel og dernæst hvedemel i lidt efter lidt. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast, hold evt. lidt hvedemel tilbage. Det varierer, hvor meget mel, dejen kan tage. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 lige store stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Pensl bollerne med ylette og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min. Afkøl bollerne på en rist. Flæk dem midt over (så bliver der 30 i alt) og læg dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 175° i ca. 3-5 min.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her - Få 4 måneder men betal kun for 3!

Pr. hel bolle
552 kJ/132 kcal

Protein 4 g
Fedt 1,2 g
Kulhydrat 26 g
Kostfibre 1,6 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub
Prinsessemuffins
Asiatisk fiskefad med kartofler
Jordbærsmoothie