Kalorielette nydelser

Onsdag, 1. februar 2012
af Juliane Olsen, Alive.dk/SlankeDoktor.dk
Det handler om at vælge fedtet fra, når du skal spise den kalorielette kage
Nyd hjemmebagt og fedtfattig kringle. Foto: Colourbox
Nyd hjemmebagt og fedtfattig kringle. Foto: Colourbox

Kager er der nok af. Om det så er på kontoret i pausen, når familien hygger over bagningen eller til desserten, når du er ude at spise. Men skal man bare acceptere, at kagen er syndig eller er det muligt at finde en mellemvej, hvis du samtidig vil holde den slanke linje?
Der findes ikke kalorielette kager, men det kan være en løsning at vælge kager, der er lavet af pisket dej - f.eks. en roulade. Det er desværre blot de færreste kager, der er skruet sådan sammen, siger chefdiætist ved Slankedoktor, Lisa Bolting.

Diætistens råd om kalorielette kager
Det handler om at styre uden om fedtstoffer. En hjemmelavet roulade tager ingen tid at lave og skal blot tilsættes hindbær- eller abrikosfyld.
En marengskage med fyld af henkogt frugt og mager creme af f.eks. græsk yoghurt med et strejf af vanilje og sukker kan være et godt alternativ. Bunden er heller ikke tilsat fedt og er let og luftig.
Hjemmelavet kringle, hvor der er sparet på fedtet, kan også være en løsning. Drop dog at finde ly i den hos bageren, som helt sikkert er fremstillet kalorieholdigt.
Sukkerfri kager kan også være et alternativ. Men husk at det er fedtet, der giver de fleste kalorier og husk, at det samtidig gælder om at spise så lidt som muligt af fristelserne.

Få hjælp med Familie Journals Slankeklub

Læs også:
God vintertræning
Sødt og mættende