Birthe Kjær forstår at skabe en fest

Fredag, 29. maj 2015
Af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Familie Journal har været med til en af Birthe Kjærs populære koncerter – denne gang var det Hotel Fuglsøcentret, hun lagde ned.

Der skal en stor hal til at rumme 450 tilskuere bænket ved lange borde plus god plads til dans foran scenen. Klokken er 16, og musikerne er gået i gang med dagens lydprøve, da Birthe Kjær dukker op i hallens fjerneste ende og med målrettede skridt bevæger sig mod scenen. På vejen bliver hun dog grebet af den swingende rytme, og inden hun er fremme ved scenekanten, nærmest danser hun gennem rummet, mens hun spontant klapper i takt. Den 66-årige sangerindes velkendte energi og overskud er intakt efter et halvt århundredes musikalske udfoldelser på landets scener.

Birthe bestiger scenen, og samtlige tilstedeværende musikere fra hendes Feel Good Band får hver en krammer af deres forgrundsfigur.

Vi befinder os på Hotel Fuglsøcentret uden for Knebel syd for Mols Bjerge – et stort hotelkompleks beliggende midt i den skønneste natur. Denne lørdag er hotellet fuldt booket, og 350 af gæsterne skal nyde aftenens lækre menu, hvor en langtidsstegt kalvekølle er hovedattraktionen.

Popdronningen er så småt begyndt at skære ned arbejdsmæssigt. Hun vil ikke længere turnere så meget som hidtil.

Birthe og musikerne klæder om, og Jesper, som er chef for mad og drikkevarer på hotellet, går på scenen og annoncerer på hotellets vegne, at han håber, alle er blevet dejligt mætte. Så følger det øjeblik, alle har ventet på: Birthe indtager scenen og sætter festen i gang med tre af sin karrieres største succeser: ”Vi maler byen rød”, ”Længe leve livet” og ”Arrivederci Franz”. Under sidstnævnte klapper salen i takt.

LÆS OGSÅ: Kom med til Dansktop Prisen

Elvis-plader på rejsegrammofonen

Netop den sang gjorde hende som bekendt til stjerne fra den ene dag til den næste, da den strøg til tops på Dansktoppen. Og undervejs i showet får tilskuerne som bonus adskillige af de små anekdoter, der knytter sig til sangene. Som når hun fortæller om at sidde som ung pige på sit værelse hos forældrene i Aarhus og høre Elvis-plader på sin rejsegrammofon.

– Jeg har aldrig været på stedet her før, hvilket egentlig er sjovt nok, i og med at jeg er gammel Aarhus-pige. Det tætteste, jeg har været på Fuglsøcentret, er ved Kalø Slotsruin uden for Rønde. Det er en smuk køretur herud, og det er i sig selv turen værd, siger Birthe, som for tiden arbejder på et album, der er indspillet i countrymusikkens hovedstad, Nashville, i USA.

LÆS OGSÅ: 50 år med Fed musik

Kom med til Dansktop Prisen 2016

Kom med når Familie Journal og tv-stationen dk4 afholder Dansktop Prisen i Jyske Bank Boxen den 23. januar 2016.

Vi hylder alle vores elskede dansktopkunstnere og kårer helt nye, lovende talenter. Og når vinderne er fundet, priserne delt ud og det flotte show er færdigt, forvandles Jyske Bank Boxen til et kæmpe dansegulv, hvor alle kan feste videre og danse til ørehængere fra dansktoppens stjerner, der optræder LIVE

Køb billetter HER >>